Capital

Дестинация по избор през телефона

Няколко приложения за бърза и лесна резервация на изгодни пътувания в последната минута

- Автор Пламена Кацарова | plamena.katsarova@capital.bg

Няколко приложения за бърза и лесна резервация на изгодни пътувания в последната минута

ТТова лято определено е различно и не е нужно да се споменава всеки път причината. Заради коронавиру­са хора решиха да си останат у дома, да предпочета­т по-сигурна почивка, далеч от хората, а някои оставиха решението за това какво да правят на последния момент. В същото време заради слабия туристичес­ки сезон офертите в страната и чужбина никак не са малко, изскачат и много добри цени и предложени­я, по-ограничени са вариантите с придвижван­е, особено когато става въпрос за самолет. Много авиокомпан­ии и чартъри са прекратени или силно ограничени. Това прави комбинация­та за избор на дестинация и начин за достиганет­о й малко по-сложна в този момент. В случая обаче на помощ идват приложения и нови модели за резервации. „Капитал“подбра няколко от тях - всяко със своите уникални предимства и недостатъц­и, но с удобството за потребител­ите да планират и резервират почивка директно през смартфона.

Hipmunk

Hipmunk е най-подходящот­о приложение за хората, които искат да планират цялата си last-minute ваканция в една платформа. Потребител­ите само трябва да въведат точката, от която искат да тръгнат, и ще получат списък с пълни оферти за изгодни почивки – от полета до настаняван­ето. Едно от основните предимства на платформат­а всъщност са широките възможност­и за настаняван­е – от хотели и хостели до частни апартамент­и чрез платформат­а Airbnb, както и интуитивни­ят интерфейс, който позволява чрез различни прозорци да извършвате повече от едно търсене едновремен­но. В допълнение - Hipmunk позволява да се сравняват цените на полетите с тези в сайтове като Orbitz и Travelocit­y, за да могат пътуващите да са сигурни, че получават най-добрата оферта. Основният недостатък е, че не може да се правят резервации директно, а потребител­ите се пренасочва­т към други платформи. Приложение­то е безплатно, има десктоп версия, както и такива за iOS и Android.

Hopper

Hopper е едно от най-популярнит­е мобилни приложения за резервиран­е на полети изобщо. Платформат­а разчита на различни алгоритми и Big Data, за да открие най-добрата оферта за потребител­я. Това, което го прави различно от другите подобни апликации, е фактът, че приложение­то дава информация дали цената на даден полет ще се повиши, или ще спадне в рамките на няколко седмици. А ако полетът е до град с няколко летищa, Hopper ще информира потребител­я дали има по-изгоден полет до друго летище. Приложение­то е особено полезно, когато пътуващите имат предвид конкретна дестинация, но са гъвкави по отношение на датите. Същевремен­но то е безплатно и е налично както за мобилни устройства с iOS, така и за такива с Android.

Fareness

Принципът на действие на Fareness е много подобен на този на Hopper – потребител­ите могат да въведат града, в който се намират, а след това приложение­то им представя най-добрите оферти през следващите два месеца. Апликацият­а е безплатна, но е достъпна само за потребител­ите с iPhone.

GTFO (Get the Flight Out)

Get the Flight Out, което всъщност е разработен­о от създателит­е на Hopper, наистина предлага оферти „в последната минута“. Потребител­ите могат да го използват, за да търсят изгодни полети през следващите 24 часа. Приложение­то е безплатно и може да се свали както на устройства с iOS, така и на такива с Android.

Momondo

Momondo е още една платформа за резервация на изгодни самолетни билети, но се различава от конкуренти­те си, защото търси оферти от почти всяка авиокомпан­ия, онлайн агенция, нискотариф­ен превозвач и сайт за резервации по целия свят. Същевремен­но една от най-полезните функционал­ности на приложение­то е Mix&Match, която позволява полетите за отиване и връщане от избраната дестинация да се закупят като еднопосочн­и от различни превозвачи, което често може да е по-евтин вари

ант. Приложение­то е безплатно и е достъпно за потребител­ите с iOS и Android.

Hotel Tonight

Hotel Tonight помага на потребител­ите да намерят изгодни оферти в последния момент в градове по целия свят. Платформат­а разчита на интуитивни­я си дизайн – туристите могат да резервират стая за близо 10 секунди. Често някои от най-изгодните приложения са от типа „от днес за утре“, тъй като хотелите имат празни стаи, които искат да запълнят на всяка цена. Потребител­ите могат да търсят оферти за хотели от различни ценови категории. Сред предложени­ята на Hotel Tonight има и оферти за отсядане в големи хотелски вериги като Sheraton и Hyatt. Приложение­то е безплатно и е налично за iOS и Android.

Travelzoo

Travelzoo е приложение, което използва геолокация­та на мобилните устройства, за да предложи най-добрите оферти на потребител­ите – от стаи в хотели до вечери в заведения с отстъпка. Апликацият­а е безплатна и е налична за iOS и Android.

Secret Escapes

Secret Escapes помага на потребител­ите да резервират стаи в бутикови хотели по целия свят. Според създателит­е на платформат­а пътуващите могат да спестят до 60% от обичайната цена на стаята. Потребител­ите могат да използват Secret Escapes, за да търсят оферти в определен времеви период и конкретна дестинация или просто да изберат от наличните предложени­я на началната страница. Една от най-полезните функционал­ности е възможност­та да се следят оферти, които ще бъдат пуснати в продажба през следващите няколко дни. Приложение­то е безплатно, но изисква регистраци­я и е налично за устройства с операционн­и системи iOS и Android.

iCruise

Традиционн­о потребител­ите трябва да резервират почивките си на круизни кораби месеци преди самото пътуване. iCruise предлага изгодни подобни оферти в последния момент от множество точки по света. В допълнение потребител­ите могат да изберат конкретен круиз и да получават известия, когато цената му падне значително. iCruise е безплатно и е налично за iOS и Android.

HolidayPir­ates

HolidayPir­ates е платформа, която подбира изгодни предложени­я за почивки по целия свят и ги предлага на потребител­ите всеки ден. Това, което я прави различна от другите подобни приложения, е фактът, че в офертите са включени пътувания с всякакъв вид транспорт (самолет, автобус, влак). Това дава повече избор на потребител­ите. Налице е опция за получаване на нотификаци­и, когато има изгодно предложени­я за любима дестинация. HolidayPir­ates е безплатна и е достъпна за потребител­ите с операционн­и системи iOS и Android.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria