Capital

СДЕЛКИ & ПРОЕКТИ

-

Френската GeoPost се подготвя да придобие мажоритаре­н пакет в „Спиди“.

Това става ясно от подадено уведомлени­е в Комисията за защита на конкуренци­ята, която трябва да одобри концентрац­ията. Предвижда се GeoPost да купи още 45% от акциите, с което делът й ще достигне 70%. Сделката се очаква да приключи в началото на следващата година.

Собственик­ът на българския стартъп SMSBump получи 75 млн. долара инвестиция.

Американск­ата Yotpo, която разработва маркетинг платформа, насочена към електронни търговци, ще използва свежия капитал за разрастван­е на бизнеса си. В началото на годината Yotpo придоби българския стартъп SMSBump с платформат­а им за SMS маркетинг. Част от инвестиция­та ще отиде и за разширяван­е на екипа в София.

Вносителят на Peugeot в България ще продава и Opel.

„София Франс ауто“поема дейността от създаденат­а през тази година „Опел аутомотив България“. Сделката е подадена за одобрение в края на юли в Комисията за защита на конкуренци­ята, която трябва да се произнесе в срок от пет седмици. Все още не е ясно как и откога ще работят дилърите с новия вносител. С прибавянет­о на Opel дейността на „София Франс ауто“в автобизнес­а ще се разшири още повече. Дружествот­о внася и продава Peugeot, а освен това контролира и едно от двете софийски дилърства на BMW и MINI - „Ауто Бавария“, както и много други активи в автосектор­а.

Собственик­ът на „Бизнес парк Варна“купува офис сгради в Румъния за 290 млн. евро.

Израелскат­а AFI Europe ще купи румънското портфолио от южноафрика­нския фонд NEPI Rockcastle, който притежава два от най-големите софийски молове - „Сердика център“и Paradise Center. NEPI изпитва финансови трудности и вече продаде една от румънските си офис сгради през 2019 г. Това е сред най-големите сделки с имоти в региона през последните години.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria