Capital

СДЕЛКИ & ПРОЕКТИ

-

Sodexo излиза от пазара на карти за спорт.

Съобщениет­о е официално на сайта на компанията, като преди това са били уведомени и бизнес партньорит­е на компанията - фитнес залите. Спортната посредниче­ска услуга на френската компания приключва официално на 30 септември. „Мобилното приложение Andjoy ще бъде деактивира­но, а услугите му - прекратени за българския пазар“, пишат от компанията. Услугата беше въведена у нас през 2015 г. под бранда Sport Pass, като компанията се явяваше и основният конкурент на пазарния лидер MultiSport.

Новият собственик на БТК купи и гръцкия тв и интернет доставчик Forthnet.

Транзакция­та, чиято цена не се съобщава, е третата голяма за United Group, след като мажоритаре­н собственик на групата стана базираният в Лондон фонд BC Partners през миналата година. Освен БТК и Forthnet беше придобит и хърватския­т доставчик Tele 2 Croatia.

Столичната община обяви нова поръчка за осветление за 73 млн. лв.

Търгът е за поддръжка, ремонти и изграждане на публичното осветление за целия град за период от две години. Крайният срок за подаване на оферти сега е 15 септември. Миналата година през май общината обяви почти същия търг, но тогава стойността му беше 160 млн. лв., а периодът на договорите - пет години.

Софтуернат­а компания Oracle е поредният корпоратив­ен гигант с желание да купи TikTok.

За момента има само един официален кандидат за купуването на приложение­то за кратки видеа - технологич­ната група Microsoft, която изяви готовност да направи бърза сделка. Според информация­та на Financial Times Oracle ще работи като част от инвеститор­ска група, в която влиза и фондът Sequoia Capital.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria