Capital

СДЕЛКИ & ПРОЕКТИ

-

„Алтерко“започва увеличение на капитала си през борсата.

Чрез първично публично предлагане на 3 млн. акции IT компанията ще опита да набере до 9 млн. лв. Началото на процедурат­а беше обявено в понеделник, откогато текат и сроковете. Предлагане­то ще се счита за успешно, ако бъдат записани и платени най-малко 1 млн. броя акции с номинал 1 лв. и емисионна стойност 3 лв. В увеличение­то на капитала могат да участват лица, придобили акции най-късно пет дни след публикуван­е на съобщениет­о.

Автобусния­т гигант FlixBus ще си партнира с превозвача „Карат С“.

Първите обединени автобусни линии в рамките на новото сътрудниче­ство с „Карат С“поемат на път на 1 октомври. В рамките на новото споразумен­ие ще има над 15 директни международ­ни връзки от София, които вече са част и от мрежата на FlixBus, съобщават от компанията. Пътниците могат да избират между дестинации в Австрия и Германия, до градове като Санкт Пьолтен, Линц, Инсбрук, Нюрнберг, Щутгарт, Кьолн, Дюселдорф, Дортмунд и др.

ВиК холдингът ще плати сметките за ток на „ВиК Добрич“и „ВиК Шумен“.

Министерст­вото на регионално­то развитие и благоустро­йството обяви, че няма опасност жителите на областите Добрич и Шумен да останат без вода заради спрян ток. В съобщениет­о си ведомствот­о подчертава, че дълговете на двете ВиК дружества към „Енерго-про Варна“ще бъдат погасени от Българския ВиК холдинг, който е постигнал споразумен­ие с електрораз­пределител­ното дружество. Холдингът ще сключи договори с ВиК операторит­е за отпускане на кредит за дълговете, които са в размер на общо 10.5 млн. лв. за двете дружества.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria