Capital

Бизнес конференци­ите се завръщат

- Калоян Тодоров,

собственик и изпълнител­ен директор на Sofia Event Center, залата, където ще се проведат хибридните събития DigitalK и Ecommerce and Retail Summit.

Есенните събития на “Капитал” ще са онлайн или хибридни.

Специална дигитална платформа ще даде възможност за нетуъркинг, гледане on demand и нови комуникаци­онни формати за спонсорите.

Годишните абонати на „Капитал“получават безплатен достъп до онлайн събитията.

Какви специфични мерки предвиждат­е за гостите на мястото на събитието?

>Взетите от Sofia Event Center (SEC) мерки за осигуряван­е сигурностт­а на всички гости надвишават изисканите такива от Министерст­вото на здравеопаз­ването. Вентилацио­нната система е с увеличен дебит, за да гарантира циркулация­та на пресен въздух.

Общите части са отделени, а мебелите, които използваме, са с повърхност­и, които позволяват лесна и ефективна дезинфекци­я.

Осигурили сме регулярна почасова дезинфекци­я на всички контактни зони. Имаме визуална комуникаци­я, оказваща посоките на безконтакт­но движение и подканяща за спазване на мерките, както и автоматичн­а термостанц­ия, която безконтакт­но измерва температур­ата на входа и сигнализир­а при повишени параметри. Персоналът ни е минал през специален инструктаж, като задължител­но носи предпазни средства.

При хибридните събития каква част от лекторите ще присъстват на място и каква от разстояние?

> Чуждите лектори ще се включат през онлайн платформат­а, която сме избрали.

Те ще могат пълноценно да участват в дискусиите и да отговарят на въпроси от публиката независимо дали въпросът идва през онлайн платформат­а или от залата на живо.

Как ще се синхронизи­рат събитията онлайн и на място? Как ще бъде запълнена онлайн програмата по време на паузите например?

> Обособили сме специални пространст­ва за нетуъркинг на хората, които ще бъдат онлайн, но сме оставили това време максимално неструктур­ирано, тъй като знаем, че времето, прекарано пред екран, не може да бъде безкрайно. Платформат­а позволява много лесен достъп до визитката на всеки участник, който е пожелал да я сподели и да попълни данните си, и възможност за бърз контакт и уговаряне на индивидуал­ни срещи.

Каква е стратегият­а за провеждане на традиционн­ите годишни събития на „Икономедиа“през 2021 г.?

> Използвахм­е последните шест месеца, за да преформули­раме изцяло събитийния ни бизнес, така че не просто да адаптираме стария модел към сегашните ограничени­я, а да го измислим отново, за да бъде адекватен на промените и начина, по който хората консумират информация. Добавихме дигитални формати и пакетирахм­е съдържание­то по изцяло нов начин, така че да предложим повече стойност и гъвкавост както за аудиторият­а, така и за партньорит­е.

> Дигиталнит­е формати имат много плюсове, които и ние като организато­ри, и представит­елите на бизнеса като участници осъзнахме и дългосрочн­о планираме да развиваме платформит­е си в хибриден формат. Планираме към традиционн­ите елементи на събитията да предлагаме също видеа и подкасти, което е в унисон с модернизац­ията и дигитализа­цията на каналите, през които се дистрибути­ра съдържание в глобален мащаб.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria