Capital

ДОМАШНО КИНО

-

Тайгър І. Тайгър Уудс е световноиз­вестният професиона­лен състезател по голф, чийто обрат в живота и кариерата се разигра пред очите ни. Документал­ният филм в две части представя възхода, падението и епичното завръщане на легендата в спорта. Постигнал невъобрази­ма слава и успех в голфа, животът на Тайгър взима и неочакван обрат – той стига дъното, а след това се завръща по безспорен начин, като печели турнира „Мастърс“през 2019 г. Филмът съдържа невиждани досега кадри и интервюта с хората, които познават спортиста най-добре, и дава думата на жената в центъра на секс скандала, променил завинаги света на Тайгър, която за първи път ще наруши мълчанието си.

олог, но мечтите им бързо се разбиват, когато здравето на едната започва да се влошава. По стечение на обстоятелс­твата научават за група, която вярва, че радият е токсичен и излагането под негово влияние може да бъде фатално, и борбата им с фабриката започва. Премиера в Netflix, 16 януари

Фабрика за храна. Общо 26 половинчас­ови епизода ще ни отведат право зад изумителна производст­вена линия, отговорна за създаванет­о на любимите на всички храни. От пресните съставки до готовите продукти като пакетче чипс, кен бира и опаковка шоколад – поредицата разкрива как точно любимите на мнозина масово произвежда­ни продукти стигат от фабриката до масата ни.

Премиера по National Geographic

Убийство в Бруклин. Историята на филма от 2019 г., режисиран от Едуард Нортън, ни пренася в 50-те години в Ню Йорк. Актьорът влиза в ролята на самотен частен детектив със синдром на Турет, който се опитва да открие убиеца на своя ментор и единствен приятел Франк Мина, в ролята е Брус Уилис. Мистерията ще го отведе от пропитите с миризмата на джин джаз клубове в Харлем до опасните гета на Бруклин и нюйоркскит­е палати на търгуващит­е с власт и ще трябва да се изправи срещу гангстери, корупция и най-опасния човек в града.

Като какъв човек се определяте?

Разумен и предпазлив авантюрист.

Нещото, в което вярвате абсолютно?

В любовта и грижата, които свързват хората в едно голямо семейство.

Любимият ви момент от деня?

Когато пристигам на работа в галерията и денят вече може да започне.

Най-голямото предизвика­телство във вашата работа?

Да лавирам между емоциите, желанията и интересите на художницит­е (и институции­те), с които работя. Работата с хора и емоции е най-трудното нещо.

Как бихте обяснили това, което правите, на едно 5-годишно дете?

Правя изложби. Те май вече и на 5 години знаят какво е изложба. Те всичко знаят!

Как си почивате?

Готвя. Обичам да чета кулинарни книги.

Какво ви зарежда?

Съвместнот­о четене на книги с

 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria