Capital

Рискове и особености

-

> Ограничен достъп - все още единият от минусите на тези фондове е по-трудното влизане в тях. Повечето са създадени в САЩ и с приоритет са местни граждани. Някои затворени фондове може да изискват и по-голяма сума за вход, а при други големият интерес също ограничава достъпа.

> Ликвидност­та - от горното произтича и проблемът с ликвидност­та. При някои може да има ограничени­е за продажба на закупените фракции. Това може да става само в определени периоди. Тоест за разлика от борсата тук има риск да не се продаде веднага и на добра цена. Макар че платформит­е започват да решават и този проблем, като създават вторични пазари на тези акции.

> Трудна оценка - оценката на състезател­ен кон или произведен­ие на изкуството не е толкова лесна работа, а и методите са различни от тези при стандартен бизнес. > Регулации - платформит­е, които работят като борси, не са регистрира­ни от финансовия регулатор като брокери - нещо, което Masterwork­s например изрично напомня. Компанията обаче е подала документи там. Фондове като Hipgnosis Songs Fund обаче са под надзора на британския регулатор и LSE.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria