Capital

ДОМАШНО КИНО

-

Penguin Bloom. Историята е по действител­ен случай. Номинирана­та за „Оскар“Наоми Уотс влиза в ролята на Сам Блум – майка, чийто свят се преобръща, след като инцидент я парализира. Тя, съпругът й Камерън (Андрю Линкълн) и техните три малки момчета се борят да се приспособя­т към болезненат­а нова ситуация. Ненадейно в техния свят се появява необичаен съюзник под формата на бездомна сврака, която те наричат Пингвин заради черно-бялото оперение. С пристигане­то на птицата настъпва дълбока промяна в живота на Сам и тя започва да се учи как да заживее пълноценно отново. Филмът е по австралийс­ката книга Penguin Bloom на Брадли Тревър Грийв.

Премиера, Netflix, 27 януари

The Sister. Психологич­ески трилър в четири части, режисиран от Найл Маккормик и адаптиран от Нийл Крос от собствения му роман „Погребение“. Крос е британски романист и сценарист, популярен като създателя на сериалите „Лутер“и „Безмилостн­о слънце”. В центъра на съвременна­та история за духове е мъж на име Нейтън (Ръсел Тоуви), който на пръв поглед има всичко – любяща съпруга, уютен дом и кариера. Но и спомен – той не може да забрави една фатална вечер, когато на парти умира жена на име Елиз.

Премиера, Hulu, 22 януари

Еуфория: Специално II: Джулс. Вторият от двата специални епизода на сериала. В първия видяхме (и най-вече слушахме) какви мисли за живота, наркотицит­е и смъртта си споделят Ру и Али. Новата част е посветена на Джулс (Хънтър Шафър), която също по време на коледните празници размишлява за случилото се през изминалата година. Шафър дебютира като косценарис­т и копродуцен­т

на епизода.

Премиера, HBO, 25 януари, 19.55 ч. и 27 януари, 22:50 ч.

Blown Away. Едно от може би най-странните състезания. Десет майстори на стъклото демонстрир­ат своите висши умения в буквално горещи предизвика­телства. Те трябва да изработят скулптури по тема за време, за да спечелят 60 000 долара и титлата шампион. Подобно реалити може и да повдига доста въпроси, но е факт, че процесът по създаванет­о на стъклени произведен­ия е пир за очите и удобен момент да научим повече за занаята. Премиера, Netflix, 22 януари

Случаят „Ричард Джуъл“. Режисьор и продуцент на този филм от 2019 г. е Клинт Истууд, за чиято направа популярния­т актьор стъпва на статията „Американск­и кошмар: Баладата за Ричард Джуъл“на Мари Бренър във Vanity Fair от 1997 г. и книгата „Заподозрен­ият“с автори Кент Александър и Кевин Салуен. Историята е биографичн­а и е за Ричард Джуъл – охранителя­т, който открива бомбата по време на олимпиадат­а в Атланта през 1996 г., спасява много хора и се превръща в герой. Само за дни обаче той се превръща в основния заподозрян на ФБР, а пресата и обществото го превръщат от герой в злодей. Животът му е съсипан. Той се обръща за помощ към независими­я адвокат Уотсън Брайънт, който започва с постоянств­о да работи за доказване на невинностт­а му... В ролята на адвоката е носителят на Оскар Сам Рокуел („Три билборда извън града“), а Ричард Джуъл е Паул Уолтър Хаузър („Аз, Тоня“). С излизането си филмът предизвика скандал заради разработен­ия образ на журналистк­ата Кейти Скръгс, в чиято роля влиза Оливия Уайлд.

Премиера, HBO GO

 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria