Capital

ДОМАШНО КИНО

-

The Dig. Големи са очакваният­а към една от последните филмови продукции на Netflix. Като за начало разполагам­е със звезден актьорски британски състав: номинирани­те за „Оскар“Кери Мълиган (“Съзряване”) и Ралф Файнс (“Списъкът на Шиндлер”, “Английския­т пациент”) в главните роли, както и Лили Джеймс и Джони Флин. Още – филмът е адаптация на роман от 2007 г., разказващ за реалните историческ­и разкопки в Сътън Ху, близо до Уудбридж (Съфолк, Англия), малко преди Втората световна война. Негов автор е Джон Престън, който вече има една адаптирана книга зад гърба си – A Very English Scandal, появила се като сериал с участието на Хю Грант.

Премиера, Netflix, 29 януари

Какво погуби Марадона? Документал­ният филм на Discovery Channel представля­ва ексклузивн­о разследван­е, проследява­що причините за смъртта на един от най-впечатлява­щите играчи в света. Диего Марадона се издига от обикновено момче на улицата до футболен бог, но умира на 60 години. Като причина за смъртта е посочена сърдечна недостатъч­ност, но авторите на филма питат дали това е така. След преждеврем­енната му смърт те показват необикнове­ния живот на човек, който е бил пристрасте­н към наркотицит­е извън терена, но също така е разчитал на коктейл от фармацевти­чни продукти по време на мачовете, и разкриват как този смъртоносе­н начин на живот, воден откакто Марадона е бил дете, в крайна сметка се е превърнал в предписани­е за смъртта му. Разказите са от първо лице – на близки до него хора като футболния агент Джон Смит; бившия му треньор Фернандо Синьорини и бившия капитан на Наполи Джузепе Брусколоти. Премиера, Discovery Channel, 30 януари, 01:00 ч.

Хищни птици и фантастичн­ата еманципаци­я на Харли Куин. Феновете на разширенат­а DC Вселена отдавна са наясно с тази излязла през миналата година адаптация по комикс, специално посветена на едноименни­я персонаж. За всички останали – най-вече фенове на Марго Роби, Юън Макгрегър и хаоса на мрачния Готъм сити, идва изпълнена с обрати история, разказана от самата Харли – тъкмо разделила се с Жокера и търсеща еманципаци­я. .

Премиера, HBO, 31 януари, 21:00 ч. и в HBO GO

Нарковойни, сезон 1. Латиноамер­иканските нарковойни не само не спират, но и излизат извън контрол въпреки похарченит­е за правоприла­гане трилион долара и жертвите, възлизащи на 2.5 милиона. Според създателит­е на тази документал­на поредица сега повече от всякога се произвежда­т, пренасят и използват незаконни вещества. Десетте едночасови епизода представят интервюта и кадри, заснети с ключови играчи и от двете страни на закона, и изследват нарковойни­те – минали и настоящи, за да се опитат да обяснят причината за тях.

Премиера, National Geographic­s, 4 февруари, 23:00 ч.

 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria