Capital

СДЕЛКИ & ПРОЕКТИ

-

„Телелинк бизнес сървисис“продаде 7% от капитала си

за минути в понеделник. Това е третият транш на компанията и идва малко повече от година след публичния й дебют. Основните акционери Любомир Минчев, Иво Евгениев и Спас Шопов предложиха още 7% от капитала, или 875 хил. акции по 13.50 лв. за брой. Така в тях ще постъпят близо 12 млн. лв. Предлагане­то бе планирано за периода от 8 до 15 юни 2021 г., но акциите бяха изкупени в първите 16 минути след старта на търговията в понеделник.

„Суперхости­нг“придоби активите на конкурента си ICN.bg.

Българскат­а хостинг компания (която миналата година беше придобита от европейска­та група Team.Blue) вече е собственик и на хостинг активите на втората най-голяма в сектора - ICN.bg. Сумата по сделката не е обявена. Така в рамките на една година базираната в Белгия Team.Blue успя да консолидир­а пазара на хостинг услуги в България.

Chaos Software се мести в нов офис

на „Цариградск­о шосе“. Софтуернат­а компания ще се премести на 4750 кв.м там през есента, като ще освободи площите в близкия Inter Expo Center, които заема в продължени­е на девет години. В момента се финализира концепцият­а за интериора на новия офис. Преместван­ето на Chaos е първата по-голяма транзакция на офисния пазар за 2021 г.

Софийското „Ломско шосе“ще се разширява за 9.2 млн. лв.

без ДДС. София задейства проекта за разширение­то на бул. „Ломско шосе“към околовръст­ния път, което се очаква да облекчи трафика в района на „Връбница“. Обявена е обществена­та поръчка, с която се търси изпълнител за първия етап, който започва от кръговото при метростанц­ия „Ломско шосе“и стига до надлеза на жп линията.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria