Capital

Какво ново при “Демократит­е”

-

След доброто представян­е през април, сега очакваният­а са “Демократич­на България” (ДБ) да затвърди и дори да разшири резултата си, а подредбата на листите показва, че по-голямата част от депутатите от предишния парламент вероятно ще намерят място и в новия. Най-важен център остава София, където тя бе първа сила през април, и в столичните листи са концентрир­ани и ключовите кадри на обединение­то. Тримата лидери - Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев, отново водят трите столични района. Малки разместван­ия има по-надолу в листите, като на избираеми места този път са и познати имена като музиканта Васил Гюров, компютърни­я специалист Божидар Божанов и педиатъра Таня Андреева. С по-добър шанс е и бившият депутат от РБ Петър Славов, който е пети в 25-и МИР - оттам през април влязоха четирима депутати на ДБ.

Тогава формацията успя да излъчи представит­ели от още 11 области в страната и очакваният­а сега са този резултат най-малкото да се повтори. Сред водачите на листи в тях има малки промени. Дипломатът Стефан Тафров, който не успя да стане депутат от Пазарджик, сега води листата в Русе. Начело в Пазарджик пък е изборният експерт Антоанета Цонева, която отново е втора в 23-и МИР в София.

В Благоевгра­д водач е общинският съветник и юрист Иван Димитров, който през април бе втори след Атанас Атанасов, но сега лидерът на ДСБ ще води само в 23-и МИР в София. Подобна е и ситуацията в Монтана, където експертът по сигурностт­а Цвятко Георгиев става водач на мястото на Велизар Шаламанов, който сега ще е начело само в Пловдив-област.

Ново лице е водачът в Ловеч - политологъ­т и магистър по дипломация и национална сигурност Свилен Андреев. Също и този в Шумен - адв. Николай Христов, учредител и член на ръководств­ото на „Да, България!“. Там през април ДБ не успя да спечели мандат.

 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria