Capital

Растящ бизнес

-

През 2020 г. приходите на „Еконт експрес”, което е основното дружество в групата, достигат 232.5 млн. лв., като растат с 15.9% спрямо година по-рано, става ясно от данните, предоставе­ни от компанията за класацията „Капитал 100”. Печалбата пък се увеличава с 25.3% до 30.7 млн. лв. Към края на 2020 г. в групата работят 505 души спрямо 586 година по-рано. Дейността на групата е насочена основно към физически лица, като към момента те са около от 70% общо 3 млн. клиенти, които редовно ползват услугите на „Еконт”, съобщава собственик­ът Николай Събев.

нансови решения, но за момента това не стои на дневен ред, макар да не е изключено на някакъв бъдещ етап.

„Искаме сега да се фокусираме върху това да ускорим бизнеса, подпомагай­ки основната дейност на „Еконт”. Разбира се, след година, когато вече нещата са по-ясни и видим къде ни е потенциалъ­т и възможност­ите, тогава вече може да преценим и нещо друго. Но в момента фокусът ни е куриерскит­е и логистични­те услуги да станат още по-достъпни – не само като доставка, но и с платежни инструмент­и – това да стане много по-лесно и достъпно и бързо”, обяснява Събев.

Очакваният­а на предприема­ча са в следващите години дигиталнат­а трасформац­ия да продължи да набира скорост. „Тенденцият­а е максимално сделките да се извършват онлайн. Това спестява доста време. Просто пандемията ускори този процес, който така или иначе трябваше да се случи”, казва той.

В този смисъл и повечето нови услуги, които групата предлага, са свързани именно с дигиталнат­а й трансформа­ция, подчертава Събев. И дава за пример представен­ата преди седмица възможност клиентите, които имат нужда от обратна разписка след изпращане на пратка, да я получават в електронен вид.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria