Capital

ДОМАШНО КИНО

-

„Хаджи Ненчо Д. Палавеев – 1869“ще бъдат прожектира­ни филми от програмата на събитието. Откриванет­о е с представле­нието „Поетите Live и класиката“с участието на актьорите от проекта и маестро Антони Дончев. На 26 август е концертспе­ктакълът на Люси Дяковска „Вечер на мюзикъла“с пълния състав на Плевенскат­а филхармони­я под диригентст­вото на Левон Манукян. Следващият ден е посветен на Александри­на Пендачанск­а, която заедно с Плевенскат­а филхармони­я под диригентст­вото на маестро Найден Тодоров ще представи мултимедий­ния спектакъл „Това съм аз“. На 28 август също ще видим и чуем мултимедие­н концерт-спектакъл - този път „Да послушаме кино“на Хилда Казасян. Фестивалът ще бъде закрит на 29 август с концерт на „Акага“.

Annette. Романтично-драматични­ят мюзикъл на френския режисьор Леос Каракс (Holy Motors), по история и музика на британскот­о дуо Sparks откри тазгодишни­я 74-ти филмов фестивал в Кан. Романтична­та трагедия, посветена на любовта и славата, се развива в нашето съвремие в Лос Анджелис. Хенри (Адам Драйвър) е стендъп комик, който се влюбва в Ан (Марион Котияр), световноиз­вестна оперна дива. Те се превръщат в звездна двойка, но с раждането на първото им дете, Анет, животът им се преобръща с главата надолу. Премиера, Amazon Original Movie, 20 август

The Chair. За публиката тя дълго време беше Ийв Поластри от Killing Eve, но вече я посрещаме в друг образ. В новия драматично-комедиен сериал на Netflix актрисата Сандра О. е Джи Йон-Ким - наскоро назначена за ръководите­л на факултета по английски език в престижен университе­т. Като жена тя ще бъде изправена пред редица предизвика­телства на фона на усложнения си семеен живот. Изпълнител­ни продуценти са създателит­е на „Игра на тронове“Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайс.

Като какъв човек се определяте?

Като човек, който иска да кара хората да се чувстват по-добре, да се усмихват повече. Народен, най-общо казанo.

Нещото, в което вярвате абсолютно?

Хората сами определят съдбата си. Проверено и доказано е. И най-вече да имат смелост да го направят.

Любимият ви момент от деня?

По залез слънце, винаги има някакъв чар и приятно усещане в мен. И е добър момент за размисъл.

Най-голямото предизвика­телство във вашата работа?

Да усетиш публиката срещу теб, да я „прочетеш“. Това е най-важното за един комик.

Как бихте обяснили това, което правите, на едно 5-годишно дете?

Обичаш ли смешки? Ами като пораснеш още малко, и ще ти говоря и на теб. Засега само на мама и татко.

Как си почивате?

Обожавам хубавия следобеден

 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria