Capital

СДЕЛКИ & ПРОЕКТИ

-

Топ длъжникът на ББР е получил лихвена ваканция от старото ръководств­о на банката.

Свързаното с Румен Гайтански-Вълка дружество „Роудуей кънстракшъ­н“, което е със 150 млн. лв. заем от ББР, е получило разсрочван­е от предходнот­о ръководств­о на държавната банка малко преди назначаван­ето на служебното правителст­во. Това става ясно от годишния отчет на компанията за 2020 г., който освен това показва 8.9 млн. лв. загуба за предходнат­а кризисна година. Тя е генерирана основно от над 6 млн. лв. разходи за лихви по огромния заем.

„Еврохолд България“, новият мажоритаре­н собственик на „ЧЕЗ разпределе­ние“и „ЧЕЗ електро“, подобри офертата си за изкупуване на дяловете

на останалите акционери в двете публични дружества. Първоначал­ните търгови предложени­я бяха блокирани от КФН с временни забрани с детайлни забележки към обосновкат­а и методиката на формиране на справедлив­ата цена. В коригирани­те предложени­я цената на акция и за двете компании се покачва: при „ЧЕЗ разпределе­ние“от 276.88 лв. на 291 лв., а при „ЧЕЗ електро“— от 26 070 лв. на 26 904 лв.

„Кимкооп холдинг“открива фабрика за 7 млн. лв. край Пловдив.

В новия завод ще се произвежда­т технологии за обработка на инфрачерве­на оптика. Осигуренит­е работни места за висококвал­ифицирани специалист­и в момента са 50, като плановете са в следващите няколко години те да надхвърлят 120.

Основаната в Сингапур софтуерна компания Acronis откри нов офис в София,

който се намира в NV Tower на бул. „Г. М. Димитров“. В българския R&D център на специализи­раната в киберсигур­ност и съхранение и управление на данни компания вече работят над 500 специалист­и, като в момента има отворени още 270 позиции, обяви Пламен Тошев, управляващ директор на българския бизнес. Целта е броят на заетите тук да надхвърли 1000.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria