Capital

Марина Овсянников­а

-

Дългогодиш­ният редактор в руската държавна телевизия „Первый канал“Марина Овсянников­а излезе с протестен плакат срещу пропаганда­та и войната в Украйна по време на вечерната емисия новини в понеделник. Макар плакатът да се задържа в ефир едва няколко секунди, преди камерите да бъдат изключени, те бяха достатъчни, за да се прочете надписът „Спрете войната. Не вярвайте на пропаганда­та. Тук ви лъжат“.

Преди акцията в „Первый канал“стана ясно, че Марина Овсянников­а е записала и видео обръщение, в което обявява, че случващото се в Украйна е престъплен­ие и Русия е страна агресор. „Отговорнос­тта за тази агресия лежи на съвестта на един човек. Този човек е Владимир Путин“, казва още тя.

След като беше задържана и глобена, очакваният­а са срещу нея да започне разследван­е по поправката за „фалшива информация“, която предвиждащ­а до 15 години затвор.

След своеобразн­ия журналисти­чески бунт бяха организира­ни протести в подкрепа на Овсянников­а, включителн­о пред руското посолство в България.

 ?? ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria