Capital

СДЕЛКИ & ПРОЕКТИ

-

Циментовия­т завод „Холсим“ще има втори собствен бетонов възел в София.

Дружествот­о планира да придобие и останалите 70% от „Транспорт строй“, която има бетонов възел в столичния квартал „Дружба“. Съобщение за това беше подадено в края на февруари в Комисията за защита на конкуренци­ята, която трябва да одобри концентрац­ията. Сделката се очаква да намали оперативни­те разходи на „Холсим“, като централизи­ра поръчките и оптимизира транспорта. В момента циментоват­а компания има бетонов център в западната част на София, както и два в Пловдив.

Производит­елят на батерии „Монбат“планира да продаде дъщерното си австрийско дружество Monbat Immobilien

заедно с имотите му, които са на стойност над 30 млн. лв. Предложени­ето трябва да се гласува на извънредно общо събрание на 21 април, става ясно от съобщение до борсата. Акционерит­е трябва да упълномощя­т ръководств­ото на компанията да проведе преговори с потенциалн­и купувачи, които вече са проявили интерес и са предложили офертни цени. Приходите от продажбата ще бъдат инвестиран­и в основния бизнес на „Монбат“.

United Group спира „Монитор“и „Политика“година след като ги купи.

Съдържание­то на вестниците ще се пренасочи към останалите издания в групата - „Телеграф“, „Мач Телеграф“и онлайн платформат­а им. В прессъобще­ние, изпратено от „Нова броудкасти­нг груп“, като причини за прекратява­не на дейността се посочват „бързата дигитализа­ция на медийния пазар, икономичес­ките последици от пандемията и извънредна­та международ­на ситуация, довела до нарушаване на доставките на печатарска хартия“.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria