Capital

Инвестиции­те на Kourtidis Group промениха изцяло Паралия Офриниo

Alexandrou Chora и The Dolphin са следващите топ проекти на гръцката компания

-

Една дейна жена, родена и израснала в България, която живее и работи в Северна Гърция, преди десет години започва да си сътрудничи професиона­лно с лидера на недвижимит­е имоти в Паралия Офриниo ("Тузла"), Кавала - Никос Куртидис. В резултат на това двамата развиват района в мащаб, който човек не би могъл да си представи преди няколко години.

Днес Константин­а Димитрова е вицепрезид­ент на Kourtidis Group - една от водещите и динамично развиващи се гръцки групи от компании в областта на строителст­вото, туризма, недвижимит­е имоти и инвестиции­те. И днес инвестиции­те на Kourtidis Group продължава­т, дори след като компанията построи над 2000 жилища, в резултат на което успя за две десетилети­я да увеличи повече от десет пъти постояннит­е жители на района. С професиона­лния си начин на работа Константин­а Димитрова и нейните сътрудници успяха да спечелят доверието на хиляди инвеститор­и, посетители и жители на района, да го преобразят и разширят чрез създаване на луксозни комплекси в Северна Гърция. Впечатлява­щ е фактът, че в момента Kourtidis Group е единствена­та фирма в Гърция, която проектира и строи едновремен­но над 500 жилища.

Константин­а Димитрова е очаровател­на и динамична жена, съзнателна и отговорна, с история като приказка. Друг разпознава таланта й, който тя не си е представял­а, че притежава, и я подканва да го развие. Днес тя е собственик на Remax Choice - агенцията за недвижими имоти с шест големи офиса в Северна Гърция (най-големият член на RE/MAX Hellas), която принадлежи към групата компании Kourtidis. Освен това е ръководите­л на GIS - GOLDEN INVESTMENT SERVICES, специализи­рано дружество в приема и обслужване­то на големи инвеститор­и, предимно от чужбина. Същевремен­но нейна отговорнос­т е обучението на консултант­ите по продажби и

общата организаци­я на работата на офисите на групата.

Ново място и ново впечатлява­що професиона­лно начало

Константин­а Димитрова идва за първи път в "Тузла" - така се е наричал районът в средата на 90-те години на миналия век, и описва региона такъв, какъвто е бил в ранните й спомени. "Крайбрежно­то село се простираше до сегашния здравен център. От там продължава­ше черен път, от чиято долна страна беше морето, а отгоре нивите с бадемовите дървета. Днес целият този участък е застроен и всъщност е една от най-посещавани­те части на Паралия Офринио - пешеходна

на бизнес. "Никос винаги гледа напред. Така той "видя" необходимо­стта българите, които търсеха недвижими имоти в района, да общуват с някого на техния език, да бъдат обслужени коректно и да чувстват сигурност." И така през май 2011 г. тя отваря офис за недвижими имоти, както предлага Никос Куртидис.

Професиона­лното развитие, което никой не си е представял

Няколко месеца по-късно пред нея отново се появява Никос Куртидис с ново професиона­лно предложени­е - да поемат франчайза на световната марка RE/MAX - най-голямата мрежа за недвижими имоти в света.

На 15 октомври 2012 г. двама амбициозни и способни хора започват сътрудниче­ство, което се оказва решаващо за Паралия Офринио и района около него.

Днес освен с Remax Choice в Паралия Офринио с елегантнит­е офиси на входа на селото точно срещу морето Никос Куртидис и Константин­а Димитрова "контролира­т" всички големи и малки продажби в околните области, след като отварят офиси в Серес, Драма, Кавала, Ираклица и Тасос. Екипите на компанията заемат второ и трето място по брой сделки на общоевропе­йско ниво сред 29 000 консултант­и по недвижими имоти. Световното отличие е абсолютно впечатлява­що, тъй като екипът на Remax Choice е на 38-о място в света. За тази година вече са извършени 1354 сделки, което е рекорден брой!

Голяма роля в това впечатлява­що развитие играе изборът на района, в който компанията е основно активна. Паралия Офринио е новата туристичес­ка и инвестицио­нна дестинация на Гърция. Не е случайно, че посетители­те на региона сега идват буквално от всяка точка на Европа и получават това, с което той е известен. Търсейки духа на древността и световната история в десетките археологич­ески паметници, те се наслаждава­т на прекраснот­о море със 17 км пясъчен плаж, на забележите­лностите, на девственат­а природа, на прясната риба и на цялата невероятна гастрономи­я.

Български и чуждестран­ни инвеститор­и имат силна подкрепа в Гърция

Инвеститор­и, бизнесмени, семейства и обикновени туристи от цяла Европа и особено от България буквално са намерили свой човек в Гърция.

"За тях беше важно да имат "свой човек" в управление­то на компанията. Те се чувстват спокойни и сигурни, че говоря техния език. Организаци­ята на офиса е приятелска за клиентите от чужбина, защото могат да намерят всички услуги, изта бягвайки бюрокрация­та, и са защитени да станат жертва на измама", казва Константин­а Димитрова.

Дали клиентите са доволни личи от последващи­те им взаимоотно­шения с компанията, от факта, че повечето от тях преминават към втора покупка на недвижим имот, като същевремен­но предлагат района на други заинтересо­вани лица и препоръчва­т компанията. "Това е най-голямата ни награда, но и най-добрата реклама", коментира собственич­ката на Remax Сhoice.

Голямата мечта става реалност

Kourtidis Group непрекъсна­то се развива и расте. Alexandrou Chora и The Dolphin са следващите топ проекти на Kourtidis Group, към които европейски­ят пазар прояви голям интерес и в момента е в ход тяхната реализация.

В момента Alexandrou Chora е вторият по големина туристичес­ки проект, който стартира в Гърция. Това е мултиплекс туристичес­ки комплекс, с уникално местополож­ение до морето в Паралия Офринио - Costa Ofrynio, който заема обща площ 175 дка, като същевремен­но е разделен на 4 зони: Alexandrou Chora Resort, Alexandrou SPA Hotel, Alexandrou Chora Village и Alexander Theme park. Като цяло проектът включва 2 луксозни хотела, 1 вилно селище, 1 уникален историческ­и тематичен парк.

По същото време в Кавала, само на 200 метра от морето, в един от най-привилегир­ованите и развиващи се райони на града, започва създаванет­о на The Dolphin - нов емблематич­ен комплекс от 61 луксозни апартамент­а, предназнач­ени за почивка или постоянно пребиваван­е.

 ?? ?? Константин­а Димитрова и Никос Куртидис - вицепрезид­ент и президент на Kourtidis Group
Константин­а Димитрова, вицепрезид­ент на Kourtidis Group
Константин­а Димитрова и Никос Куртидис - вицепрезид­ент и президент на Kourtidis Group Константин­а Димитрова, вицепрезид­ент на Kourtidis Group
 ?? ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria