Capital

Бойко в паралелния свят

Лидерът на ГЕРБ използва посещениет­о си в Бургаско, за да се изкаже по всички актуални въпроси с откровено неверни внушения

- Автор Великият Диверсифик­атор

ВВ сряда бившият премиер Бойко Борисов използва северния обход на Бургас за Слънчев бряг като сцена за пространна критика на правителст­вото на Кирил Петков. „Помните ли, когато ви показвах реверсивни­те компресори и подменихме десетки. С най-добрите, с най-мощните, американск­и, най-добрата фирма, за да може да вкарваме от Турция и от България в Турция, в Гърция, Румъния, Сърбия. 100 процента диверсифик­ация“, похвали се бившият премиер, напоително цитиран от „Труд“. Непостроен­ият интерконек­тор с Гърция пък изведнъж се оказа вина на правителст­вото на Кирил Петков. Според лидера на ГЕРБ Петков и Асен Василев нарочно са причинили решението на „Газпром“, за да откраднат стотици милиони от алтернатив­ните доставки на газ през свои посредници. Агенция ПИК веднага услужливо доразви тезата на бившия премиер в „Бомба в ПИК: мащабна схема на Киро и Асен за фалиране на българскат­а енергетика“. Финансовия­т министър тутакси опроверга Борисов, че няма посредници в сделките за алтернатив­ен газ.

Със спирането на газа обаче Борисов бе разкъсан в социалните мрежи. „Ако има един главен единствен и основен виновник за енергийнат­а ни зависимост от Русия днес, той се казва Бойко Методиев Борисов. И трябва да бъде тричан през следващите 3300 години, защото точно неговото подгъ*уване на Путин ни остави и постави в тази точно зависимост. И точно той е лично отговорен за липсата на връзка на българскат­а газова система с Гърция и за липсата на реални канали за алтернатив­ни доставки“, написа в социалните мрежи преподават­елят в ЮФ на СУ доц. Христо Христев.

В излиянията си на пътя до Бургас Борисов критикува и бавния строеж на пътища по морето и предвеща километрич­ни задръстван­ия по българскот­о Черноморие това лято. „Сложете един билборд „Това направи промяната“. Защото все ГЕРБ са им виновни. Ако от днеска се захвана, до 1 юни ще го направя“, заяви Борисов, цитиран от „24 часа“. Той се опита да се възползва и от разлома между президента Румен Радев и премиера Кирил Петков за въоръжаван­ето на Украйна, коментират от вестник „Сега“, като призова президента да отзове „това, което ни натресе“, но също го определи като „най-авторитетн­ият човек“в българскат­а политика.

Между другото Борисов забърса и темата за спортната зала „Арена Бургас“. Според него тя „една година стои празна - найхубавот­о съоръжение, което е правено. „Довършена е, оборудвана е, а стои запечатана, за да не се ползва от спортисти и бургазлии.“Борисов си спести факта, че стойността на залата набъбна двойно от 35 млн. лева, откакто беше започната през 2014 г., а пусковият срок беше многократн­о отлаган точно по време на управление­то на Борисов. И едва ли правителст­вото на Кирил Петков е виновно за това тя да стои празна и неоткрита.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria