Capital

Предлагаме възможност­и за кариерно развитие и гъвкав работен процес

- Ирина Найденова,

Operations Area Manager в PokerStars

Едва на 28 години сте, а вече отговаряте за екип от над 200 души. Какви бяха най-големите предизвика­телства пред вас при управление­то на хора в настоящия несигурен бизнес климат?

Последните няколко години наистина се откроиха с необичайни предизвика­телства и всички заедно трябваше да се адаптираме и организира­ме работата си по съвсем различен начин. Дистанцион­ната работа беше нещо по-скоро необичайно за отделите "Обслужване на клиенти". В началото на пандемията успяхме да адаптираме и променим повечето ни процеси,

за да съответств­ат на новите начини на работа. Основно предизвика­телство продължава да бъде бързото изграждане на култура на общуване и доверие сред екипите, особено за служителит­е, които започват в компанията дистанцион­но. Имаме страхотни колеги, с невероятен опит и познания, като преди пандемията разчитахме на ежедневнат­а комуникаци­я в офиса за запознанст­ва, изграждане на връзки и обмяна на тези знания. Част сме от глобален екип и развиванет­о на тези умения за нетуъркинг и колабораци­я с различни екипи са много ключови за успеха. Премислихм­е и изградихме тотално различна стратегия за общуване, ангажирано­ст, социални събития и все още имаме какво да надградим в начините ни на комуникаци­я в хибриден модел на работа.

Привличане­то и задържанет­о на таланти е най-обсъжданат­а тема в HR средите в последно време. Как успявате да поддържате екипа си ангажиран и мотивиран? Разширяват­е ли го и от какви таланти имате нужда?

Определено изграждане­то и задържанет­о на мотивация и ангажирано­ст са сред най-големите

приоритети за лидерския екип в отдела. Имаме невероятен екип от мениджъри, които са изключител­но фокусирани да развиват екипите си. Работим с engagement платформи, които "мерят пулса" на екипа всяка седмица чрез анкети с въпроси от различни категории като корпоратив­ни ценности, връзка с мениджъри, социални придобивки, организаци­я на работа, достъп до обучение, кариерно израстване и т.н.

За последната година една от отличаващи­те се тенденции е, че служителит­е ни ценят високо подкрепата и връзката с лидери, на които имат дове

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria