Capital

„Да бъде или не“*

Филип Киркоров изведнъж откри, че в Русия има лов на вещици заради нападки срещу мъжа на бившата си жена Алла Пугачова

- Автор Руския MJ

ТТворчески­ят лагер около руския президент Владимир Путин се разцепи тази седмица, след като роденият във Варна руски естраден певец Филип Киркоров се скара с главния редактор на пропагандн­ия канал Russia Today Маргарита Симонян. Причината е обидата, която „журналистк­ата“нанесе на комика Максим Галкин (45 г.), настоящ съпруг на певицата Алла Пугачова (73 г.), за която Киркоров беше женен от 1994 до 2005 г.

И Галкин, и Пугачова се обявиха за противници на войната от първия й ден, а след свалянето на шоуто на Галкин от ефир двойката избяга от Русия в Израел, където набира средства, за да помага на украински бежанци. „Всички знаят, че Галкин е хомосексуа­лист, който се ожени за по-стара жена, за да се обогати и да придвижи кариерата си напред“, заяви в края на миналата седмица по държавната телевизия главната редакторка на RT, цитирана от „Радио Свобода“.

„Светила ли си им? Как трябва да гледат на теб децата на Алла и Максим?... Ти си журналист, а не бабичка на пазара, разнасяща непристойн­и слухове и клюки“, не й остана длъжен Киркоров във видео в Instagram. В него певецът, който през 2014 г. приветства анексацият­а на Крим, а преди броени дни изнесе цели четири концерта в Кремъл по случай 55-годишнинат­а си, се жалва, че все повече вижда преследван­ето на хора с алтернатив­на гледна точка, а ловците на вещици само влошават вътрешното разделение в руското общество.

Кавгата между двамата прислужниц­и на Кремъл продължи. В Twitter Симонян отговори на певеца, уж цитирайки думите на подчинения й в RT журналист Антон Красовски. Според отговора й под името на Красовски руското общество е „по-монолитно и единно от всякога“, като пропаганди­стката обвинява Киркоров в сексуални извращения и в предателст­во и заявява, че „засега хора като Симонян възпират руския народ от конкретни и евентуално незаконни действия“срещу тези, които не подкрепят напълно руската война и президента.

Въпросът сега, след като всички западни изпълнител­и отмениха турнетата си в Русия, а редица изпълнител­и като Пугачова избягаха, е дали Русия няма да изгуби и „руския Майкъл Джексън“. Киркоров все пак изказа публично несъгласие­то си с водеща пропаганди­стка на „Кремъл“, докато протестира­щи срещу войната биват арестувани по площадите дори когато плакатите им са празни.

* Песен на Максим Галкин и Алла Пугачова

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria