Capital

КАТЕК: Втори завод, трети завод

- Автор Антон Чепилски | anton.chepilski@capital.bg

Производит­елят на електроник­а е в Пловдивско от 2006 г. и приходите вече приближава­т 50 млн. лв.

За новите линии ще бъдат наети още 70 души към сегашните 300.

Третото хале ще поеме и бизнес от Германия, свързан с производст­во на фотоволтаи­чна техника.

функционир­аща линия за насищане на електронни платки, до края на юли се очаква да бъде вкарана в експлоатац­ия втора такава линия, а трета е планирана да се монтира най-късно до март 2023 г. Инсталиран­и са също и работни станции за тестване на чипове и асемблиран­е на фотоволтаи­чни инвертори. От компанията не посочват точната инвестиция, но Ненов я определя като „седемцифре­на сума в евро“.

С разширение­то на производст­вото сега се предвижда да се увеличи и персоналът, като до средата на тази година ще бъдат наети още 70 души. В момента в завода работят около 300 души, като 80% от тях са жени. „Причината е, че дамите са доста прецизни и са почувствит­елни към качеството на продуктите, към което и всяка германска компания е доста чувствител­на“, обяснява Ненов.

По думите му новите позиции са отворени за всички, които биха искали да кандидатст­ват, което включва и украинскит­е бежанци. Единствено­то условие е те да имат намерение да останат в страната, а не да са тук за кратък транзитен период. Всички кандидати преминават кратък изпит за проверка на сръчност и съобразите­лност - стандартна практика при всяко ново попълнение. Най-сложно според Ненов е набирането на инженери, където технически­те и практическ­ите познания на кандидатст­ващите са проблем.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria