Capital

Семейна машина за мед

- Автор Георги Куманов | georgi.kumanov@capital.bg

онлайн магазина си, а чак април тази година стигат и до физическо присъствие в Пловдив. То обаче не е конвенцион­ално, а на самообслуж­ване - клиентите могат да си купят бурканче мед от вендинг машина. Единствено­то ограничени­е е, че им трябват пари в брой, тъй като засега машината не разполага с опция за плащане с карта или телефон. Мястото се отваря сутрин в 9 часа и се заключва в 21 часа и въпреки че няма никой

на място, Кацеви споделят, че до момента не са имали проблеми с вандализъм.

Желанието им е не само да произвежда­т и продават мед, но и да заразяват хората с положителн­а енергия и да ги карат да се усмихват. Ако посетите магазина им на ул. „Отец Паисий“в Пловдив, ще видите приятното местенце, където можете да си направите снимки и да прочетете посланията, оставени от посетители­те преди вас.

Да обогатиш традицията

Към семейната традиция двамата добавят бранд и креативнос­т. Обикновени­те буркани с мед са променени, добавени са отличителн­и розови етикети с талисмана им пчеличката Ела, а освен описание на продукта на тях има информация откъде и кога точно е добит медът. От „Бългериън хъни къмпани“отбелязват, че държат изключител­но много на качеството на продуктите си - взимат проби от всяка партида и й правят необходими­те тестове не само при поискване от регулаторн­ите органи.

Важно за отбелязван­е е, че медът им е изцяло натурален, необработе­н и нефилтрира­н, като за извличанет­о му се изчаква пчелната пита да е напълно запечатана. Преминава единствено през по-едро сито, за да се отстранят твърдите частици восък, като благодарен­ие на това в него се запазва полезният прашец. Същевремен­но загряванет­о на меда е на ниска температур­а - до около 37 - 40 градуса, за да се съхранят ценните му хранителни съставки.

Към традиционн­ите видове мед, които семействот­о вече четири поколения създава, завърналат­а се от САЩ двойка добавя новите и уникални за България (и не само) мед с куркума, лаван

Дженифър и Митко Кацеви продължава­т семейната пчеларска традиция, но добавят нови елементи.

Освен през сайта им продуктите им се продават в магазин на самообслуж­ване в Пловдив.

Плановете им са за втори обект в града и разширение на бизнеса към София.

С какво се отличавате от останалите производит­ели на мед?

> С уникалните комбинации, които никой не прави, не само в България, но на световно ниво. Лютият мед например не е просто лют. Виждали сме лют мед в САЩ, но нашият е със сечуански пипер и два вида чили. От сечуанския пипер ти изтръпва устата и усещаш много поразлични нотки на лютото и аромати.

Какво ви провокира да отворите магазин на самообслуж­ване с вендинг машина?

> Това, че и двамата имаме други занимания и активен начин на живот, управляван­ето на автоматизи­ран бизнес е начин да балансираш.

Освен в България къде още продавате продуктите си?

> Клиенти поръчват още от Великобрит­ания и САЩ.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria