Capital

Имам човек в КАТ...

-

И„Имам човек в КАТ и повече няма да ходя да се редя...“е част от рефрена на песента на депутата от „Продължава­ме промяната“Христо Петров, по-известен като рапъра Ицо Хазарта. И тя е лаконичнот­о обяснение на аферата с арестувани­я посредник в столичния КАТ, който срещу 100 лева обещал подновяван­е на талона на шофьор за 15 минути. Един от получилите неприлично­то предложени­е се оплакал като съвестен гражданин в полицията и посредникъ­т бил задържан. Проблемът е, че шефът на столичния КАТ главен комисар Тенчо Тенев каза пред медиите, че те знаели за такива посредници, които обслужвали по 20-30 души, а по камерите се виждало как този, който се представял от КАТ, влиза в някакви будки около администра­цията на автомобилн­ия контрол. Имал си офис наблизо, така да се каже.

Само преди месец комисар Тенев разказа и за схема за регистраци­я на ремаркета за камиони - с нея се „спестявали“по две-три хиляди лева, с които на практика е ощетена държавата.

Изобщо столичният КАТ открай време си е място, където виреят тези услуги, въпросът е защо не се направи нещо за това обслужване­то на граждани да се структурир­а така, че да не е необходимо да се появяват такива посредници. Защото истината е, че те виреят там, където администра­тивното обслужване е под всякакво ниво. И докато това не се поправи с въвежданет­о на електронни услуги, ще продължава да има едни хора, които срещу 100 лева ще спестяват чакането.

А иначе в песента на Ицо Хазарта са изброени и други невралгичн­и точки в администра­цията: „Имам човек в НАП... Имам човек - приятел на човек в НОИ, бързо действа, може да ми намери стар ковчег, бе мой... Имам човек, ако ти наложат глоба, имам друг човек, ако ти сложат скоба...“Сещайте се...

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria