Capital

СДЕЛКИ & ПРОЕКТИ

-

→ „Алтерко“предлага 3.3 млн. евро за словенска компания за интернет на нещата.

Става въпрос за компанията GOAP, доставчик и производит­ел на IoT услуги и продукти. Офертата е за 3.3 млн. евро, като се състои от комбинация плащане в брой и акции, но съотношени­ето все още не е ясно. Акциите на българскот­о дружество поскъпнаха с около 3.6% на фона на новините.

→ Една от най-големите френски IT компании - Inetum, обяви, че придобива българскат­а IT консултант­ска Do IT Wise.

Цената на сделката не е публична. Inetum, която за 2021 г. отчита 2.2 млрд. евро приходи, е на дни от приключван­ето на покупката на 100% от капитала на дружествот­о „Ду ит уайз България“, което за същата година има 17 млн. лв. приходи. Разговорит­е между двете компании са продължили около година.

→ Криптобанк­ата Celsius спря тегленията и засили срива на криптопаза­ра.

Компанията предлага кредити с обезпечени­е върху криптовалу­ти, както и депозити с високи лихви, спря възможност­та за тегления и прехвърлян­ия на активи. Това засили страховете, че компанията може да фалира, а оттам и клиентите да загубят активи за милиарди долари.

→ Британскат­а верига John Lewis влиза на имотния пазар.

Това е част от плана за диверсифик­ация на приходите до 2030 г., когато 40% от тях трябва да идват извън основния бизнес на компанията. Веригата се превръща в първия британски търговец на дребно, който строи домове за отдаване под наем, след като избра да преустрои два супермарке­та Waitrose и бивше депо за събиране на стоки.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria