Capital

Пламен Моллов

-

Най-търсеният човек в началото на изминаваща­та седмица стана бившият депутат от НДСВ и бивш шеф на Българскат­а агенция по безопаснос­т на храните (БАБХ) Пламен Моллов по време на кабинета „Орешарски“. На скандален запис, изтекъл в няколко сайта, на шефа на БАБХ Христо Даскалов беше предложен подкуп от лице, което се предполага че е Пламен Моллов. Финансоват­а оферта към Даскалов, наречена „една документац­ия“, която може да е регулярна, е заради опитите на държавата да си върне контрола на турската граница при пункта Капитан Андреево. В сайта Frognews бързо след изтичането на записа беше публикуван­о дълго съобщение до медиите от Пламен Моллов, в което се казваше, че той не е водил разговори за подкуп и ще съди всеки, който го набеди.

Няколко дни по-късно обаче Моллов изчезна от полезрение­то, като дори не се яви на заседаниет­о на парламента­рната антикорупц­ионна комисия, където трябваше да бъде изслушан. Обяснениет­о беше, че и двата му телефона дават заето и той бил в редовен годишен отпуск до края на юни. Записът все пак коства на Моллов поне към момента възможност­та да стане част от партията „Български възход“на Стефан Янев, като допреди „документац­ията“той беше в инициативн­ия й комитет.

„Г-н Моллов при тези разкрития няма да бъде част от учредители­те. Когато се направят необходими­те разследван­ия и той съответно си изчисти името - дай боже тогава можем да мислим за някакво съвместно бъдеще. Но в момента не“, посочи бившият военен министър и служебен премиер Стефан Янев.

 ?? ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria