Capital

Брокери в оставка

-

Стефан Данаилов се занимава с имоти от 1994 г. досега. Девет години е работил в „Адрес“. В периода 2002-2005 г. е отговарял за канторите „Офис площи“и „Търговски имоти“, бил е регионален мениджър за София. Със съпругата му Мариана са заедно от 23 години и винаги са работили на едно и също място.

През 2006 г. правят своя агенция за имоти „Стив Болкън“(Stiv Balkan) и студио за дизайн „Стив Болкън дизайн“, което предлага пълен набор услуги за проектиран­е и реализация на проекта. През две години се родили трите им дъщери, които сега са на 8, 10 и 12 години. По това време Стефан работел по 12-14 часа на денонощие и не си виждал децата. Така че въпросът бил „какъв е смисълът да имаш деца, ако не ги виждаш“. Идеята за Бали им дошла от статия във вестник, в която българин описвал живота си там. Отнело им три години да спрат, да разпродада­т някои имоти и да тръгнат. Затворили студиото и агенцията, довършили някои проекти и пристигнал­и в Бали с не много пари.

Наели три къщи с идеята да живеят, като ги преотдават под наем. На шестия месец станало ясно, че начинаниет­о върви към фалит. Установили, че в Бали не е толкова евтино, колкото казват. И макар да може да се живее и с минимален бюджет, то е с цената на големи компромиси. Стефан Данаилов поел още четири жилищни проекта - два в България и два в Индонезия. Построили своя къща и бунгало, които започнали да отдават под наем. Купили земята в съседство, също от българи. (В Бали по думите му има компактна общност от 30 сънародниц­и, с които се виждат, като периодично научават и за други.) Започнали да строят бунгалата на шега. Но за двете години на пандемията на острова нямало никакви туристи. Нещата се проточили, но селището вече е пред завършване.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria