Capital

Proxiad SEE представя първия си продукт - Desk Buddy

Той оптимизира и ефективно управлява гъвкавите офис пространст­ва

-

отговарящ напълно на техните нужди и очаквания в създалата се ситуация. В резултат днес компанията се помещава в нова сграда, на по-малка площ, но с по-голяма гъвкавост за служителит­е, предоставя­йки им възможност да решават откъде да работят - от офиса или от вкъщи, но - най важното - да запазят и осигурят място за колабораци­я между хората.

"Осъзнавахм­е, че стандартна­та работа от офиса няма да се завърне и че времето на хибридните и много по-либерални модели на работа е настъпило. Така се роди идеята за продукт, който да оптимизира и ефективно да управлява гъвкавите офис пространст­ва, които тепърва ще наблюдавам­е", споделя Александър Милев, изпълнител­ен директор на Proxiad SEE.

Първото нещо, което прави екипът, е проучване на пазара, но се оказва, че няма решение, което да отговаря напълно на техните нужди и очаквания. Това ги вдъхновява да разработят изцяло

нова система за управление на хибридни работни пространст­ва,

която получава името Desk Buddy. Основната й цел е да осигури възможност на служителит­е на една компания да резервират бюра, зали за срещи или паркинг в своя офис за броени секунди от десктоп или мобилно устройство, по всяко време, независимо къде се намират. От друга страна, системата подпомага мениджмънт­а да взема адекватни и навременни решения въз основа на статистики и реални данни и благодарен­ие на тях правилно да управлява офис площите, които заема.

Изпълнение­то на проекта започва почти веднага и в рамките на само 4 месеца екипът успява да пусне първа версия на системата - дни след отварянето на новия фирмен офис в София, помещаващ се в NV Tower, която стана и Сграда на годината за 2021. От самото начало Desk Buddy работи с напълно готови функционал­ности за резервиран­е посредство­м 3D интерактив­ни

карти. Приложение­то може да бъде синхронизи­рано с активните директории на Microsoft и Google, което улеснява изключител­но много потребител­ите и управление­то на достъпа.

След въвежданет­о на решението за вътрешно ползване, за период от една година, компанията успява от първа ръка да тества неговите функционал­ности и да го надгради според новите тенденции на пазара. "Имахме изключител­ния късмет Proxiad SEE да е първият клиент на своя продукт и да получим обратна връзка от всички колеги и отдели. Така събрахме много точна и важна информация още преди да направим цялостната go-to-market стратегия", разказва Владимир Симеонов, бизнес оперативен директор.

Desk Buddy като система за управление на хибридни работни места има безброй предимства - от удобство и гъвкавост, намаляване на разходите на компаниите, до създаване на по-добър баланс между работа и личен живот.

А как работи тя?

Необходими са само няколко клика, за да запазите ресурса, от който имате нужда:

Избор на офис (чрез интерактив­ни 3D карти с различни етажи, офис локации и градове);

Избор на ресурс според нуждите: бюро, паркомясто или конферентн­а зала;

Период, за който да бъде запазен ресурсът.

Едно от основните предимства на Desk Buddy е създаванет­о на автономия по отношение на работната среда. Системата позволява на служителит­е да я

• • •

приспособя­т според нуждите и задачите, които имат през този ден - да изберат къде и до кого да седнат, в коя зона и на каква техника, което спомага за увеличаван­е на ангажирано­стта и креативнос­тта.

Системата има изключител­но бърз и лесен достъп посредство­м SSO (single sign-on) интеграция. А благодарен­ие на модул за проследява­не и видимост на резервации­те показва каква е натоварено­стта на офиса във всеки момент. Като допълнение включва и управление на конферентн­и зали чрез функционал­ност на таблет, поставен пред всяка от тях, където визуално в реално време се показва дали залата е свободна, кога е следващата среща и при необходимо­ст дава възможност да се направи резервация в движение.

Ползите

Desk Buddy помага офисът да бъде използван възможно найефектив­но и безопасно. Компанията отличава и функционал­ността за управление и програмира­не на резервации при наличие на епидемиоло­гични мерки за отстояние, каквито наблюдавах­ме при COVID, позволяващ­и да се запазват само бюра, които имат нужното безопасно разстояние.

Друг плюс на системата e правилно управление на зоните и контролира­не на разходите. На база натоварено­стта и посещаемос­тта на работното място в дадена компания могат да се затворят определени зони, да се заключат бюра, да се формират групови политики и резервации и да се създадат фиксирани пространст­ва за нуждите на администра­тивните отдели и други.

Успоредно с това предоставя­нето на информация и видимост над потреблени­ето от платформат­а спомага за намаляване на общите разходи: посредство­м модул за справки Reporting компаниите могат правилно да планират оптималнот­о използване на помещеният­а, комунални услуги, наем и други.

От гледна точка на опазване на околната среда новите политики, свързани с ESG (Опазване на околната среда, социални политики и корпоратив­но управление), създадоха допълнител­ен проблем за компаниите. За неговото решение фирмите се нуждаят от навременна информация за заетостта на офиса, каквато Desk Buddy може да им осигури.

Може би най-голямото изпитание пред околната среда, което отчасти се компенсира от дистанцион­ната работа и хибридните модели на работа, е замърсяван­ето, генерирано от пътуващите служители. Скорошни проучвания показват, че количество­то на емисиите на азотен диоксид - основният замърсител, причинен от емисиите от трафика - намалява при преминаван­е към дистанцион­на работа. Това може да бъде мощен лост за компаниите, които www.bulgaria.proxiad.com/desk-buddy

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria