Capital

Около 60-70% от приходите ни са от платени абонаменти

- Мат Фотрел,

вицепрезид­ент на Financial Times US и управляващ директор на FT Specialist

изданието The Banker е насочено към банкери. То е важно за тях и са склонни да плащат много за него. Колкото по-фокусиран си, толкова по-лесно е да имаш абонати.

Медиите трябва да изграждат доверие у читателите си. То се печели трудно и лесно се губи. Читателите понякога може и да не харесват какво им казват, но ако вярват на изданието, това е невероятен актив, който ще се преобрази в абонаменти.

FT продължава да има печатни издания. Защо в ерата на дигиталнит­е медии продължава­те да ги поддържате?

Хората харесват печатния формат, в който информация­та е събрана и курирана по много добър начин. Четеш статия за „Газпром“например и на следващата страница има друга неочаквана новина. Лавирането между различни теми може да се прави много добре на хартия, а хората пък са много по-фокусирани в това, което четат.

Списанията имат усещане за луксозна стока. Рекламите в тях също не могат да се пресъздада­т по същия начин в дигитална среда. Инвестирам­е много време, усилия и пари в печатните ни издания, въпреки че е много скъпо, а цената на хартията, транспорта и дистрибуци­ята се увеличават с двуцифрени проценти.

FT има повече от един милион платени онлайн абонати. На какво се дължи този успех?

Решението да таксуваме хората за нашето съдържание взехме преди около 15 години,

 ?? ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria