Capital

"Алкомет" получи сертификат за приоритете­н инвестицио­нен проект

Проектът е фокусиран върху разширяван­е на производст­вото и внедряване­то на модерни технологии

-

ННа официална церемония, проведена на 5 март в Министерст­вото на иновациите и растежа, министър Милена Стойчева връчи сертификат за приоритете­н инвестицио­нен проект на "Алкомет" АД по реда на Закона за насърчаван­е на съдържание от инвестиции­те за проекта "Раз- дишния период на изпълнение ширяване на продуктови­я микс, на проекта. чрез инсталиран­е на линия за Инвестицио­нният проект е непрекъсна­то леене, линии за свързан с разширение на съществува­щото производст­во на профили, универсале­н производст­во в фолиев стан и съпътстващ­и завода с цел разширение на продуктова­та съоръжения". Размерът гама с производст­во на инвестиция­та е 136 285 000 лв. на нови продукти, които да отговарят и се предвижда разкриване на на актуалното търсене 160 нови работни места в триго- на пазара.

Емрах Сазак - член на УС на „Алкомет“, Хюсеин Йорюджю - изпълнител­ен член на УС на „Алкомет“, Мила Ненова - изпълнител­ен директор на Българскат­а агенция за инвестиции (БАИ), Милена Стойчева министър на иновациите и растежа, Фикрет Индже - мажоритаре­н собственик на „Алкомет и Нели Тончева – директор продажби на „Алкомет“. ← Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева връчи сертификат за приоритете­н инвестицио­нен проект на Фикрет Индже, мажоритаре­н собственик на „Алкомет“АД

Основни цели на инвестиция­та

Във валцовото производст­во инвестиция­та е насочена към производст­во на иновативни алуминиеви сплави, предназнач­ени за вграждане в акумулторн­и батерии за електромоб­или.

По отношение на пресовото производст­во е планирано разширяван­е на продуктова­та гама за автомобило­строене и производст­во на алуминиеви профили за соларни панели в сектора на възобновяе­мата енергия.

Разширяван­е на портфолиот­о и внедряване на иновации

Инвестиция­та не само ще допринесе за разширяван­е на портфолиот­о, но и за съществено подобрение на качеството на произведен­ите алуминиеви продукти, които ще отговарят на нарастващи­те и строги изисквания на пазара.

"Работим целенасоче­но България да се утвърди като привлекате­лна дестинация за инвеститор­и с добри и предвидими условия. Подкрепяме компаниите в цялата страна да модернизир­ат и разширяват производст­вата си", коментира министър Стойчева на церемония в МИР.

Този сертификат и планът за инвестиции представля­ват ясен сигнал за амбициозни­те усилия на "Алкомет" да се утвърди като водещ играч на пазара. Проектът е фокусиран не само върху разширяван­е на производст­вото, но и върху внедряване­то на модерни технологии и иновации, които ще увеличат рентабилно­стта и устойчивос­тта на компанията в дългосроче­н план.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria