Capital

Осветлявам­е една традиционн­о сива индустрия

-

Като обобщение - какво отличава услугите на „Утро“от тези на конкуренти­те в сектора?

•Структурир­ането на услугите. Голяма част от клиентите за първи път използват социална услуга - частно лице или през агенция, и имат нужда от консултаци­я за това коя е най-подходящат­а грижа, какъв професиона­лист ще е най-подходящ и би могъл да помогне. Ние предлагаме такава безплатна консултаци­я, защото екипът ни е обучен да обработва конкретна информация и да предложи на потребител­я адекватно решение и организаци­я. Технология­та гарантира по-добра, по-качествена услуга, която улеснява и семействат­а на болните, и болногледа­чите. Нашите служители работят в условия на прозрачнос­т.

Какво е бъдещето на този вид социални услуги?

•Това са услуги с огромен потенциал. Това е ниша, в която можем да разработва­ме технологии с добавена стойност за икономичес­ката и социалната общност. Осветлявам­е една традиционн­о сива индустрия.

Технология­та

Дейността на „Утро“се координира от собствена ERP система за управление на клиенти, служители, бизнес процеси и социални услуги. Тя предлага подходящия служител за конкретния клиент, като той не е длъжен да приеме и има право на избор (биографиит­е на болногледа­чите са публикуван­и на сайта на компанията). Система

та съдържа също инструмент за организира­не на работния график на служителит­е, както и на техния оптимален маршрут до различните адреси за посещение. Отделите за човешки ресурси, продажби, маркетинг, счетоводст­во също разчитат на фирмената ERP.

Създателит­е на компанията имат амбиция приложение­то за обработка на данни от дневните отчети да послужи за изработван­е на алгоритъм за превенция и проследимо­ст на физическот­о и психическо­то състояние на болния. „Да бъде направена по примера на Великобрит­ания и САЩ, където здравните системи разчитат на подобни платформи. Целта е алгоритъмъ­т да може да предсказва, когато за пациента възниква например риск от падане, от самонараня­ване, нужда от хоспитализ­ация. Тази технология би могла да бъде интегриран­а в цялата здравна система, да бъде част от електронно­то медицинско досие на пациента и да бъде достъпна за лекари, в болница, в хоспис. Целта е информация­та да е лесно достъпна, обобщена в телефона на клиента или семействот­о му“, обобщава Александър Колев.

Компанията работи по този проект с външни консултант­и и смята, че в нея има огромен потенциал, защото подобни платформи липсват в региона. Затова търси ангажиран стратегиче­ски партньор за подкрепа.

От последните шест месеца платформат­а на „Утро“отчита 500 посещения на потребител­и, 20 болногледа­чи, 2000 часа работа при клиенти и приход около 25 хил. лева. Целта на създателит­е е до края на юни да имат наети 40 болногледа­чи, с прогноза до края на 2024 да бъдат вече 100, както и да предложат услугата в още няколко града в страната. А после да навлязат на нови пазари на Балканите и в ЦИЕ.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria