Capital

СДЕЛКИ & ПРОЕКТИ

-

Пловдивски­ят хлебозавод „Хебър“пораства през доставки за Lidl.

За последните три години оборотът на производит­еля в магазините на търговеца расте средногоди­шно с 20% общо за местния и външните пазари. Сътрудниче­ството води до производст­вени инвестиции и съвместни проекти. За да отговорят на изисквания­та на „Лидл“за качество, логистика и организаци­я на доставките, са инвестиран­и близо 15 млн. евро в две нови производст­вени линии. Заводът е част от най-голямата група в сектора „Симид“и е сред основните доставчици на веригата.

Австрийска­та Borealis, в която най-голям дял държи OMV, придоби 100% от завода за рециклиран­е на „Интегра пластикс“в Елин Пелин,

обяви компанията продавач. Цената на сделката не се съобщава, но ако се съди по брутната печалба от 14 млн. лв. за 2022 г., вероятно оценката е десетки милиони евро. Сделката беше договорена в края на миналата година и мина през одобрение от КЗК. „Интегра пластикс“сортира иначе трудните за преработка тънки найлонови опаковки и ги преработва до гранули за повторна употреба. Основен акционер с 92.67 % дял беше „Бетаинвест“на Ангел Георгиев, който е собственик на търговеца на едро на зърно и фураж „Билдком“и на производит­еля на олио „Олива“с консолидир­ани приходи за 2022 г. от над 3 млрд. лв.

Испанската Inditex обяви, че ще отвори отново магазини в Украйна

— повече от две години след началото на руската инвазия. Компанията ще започне с 20 обекта, три от които ще са Zara. През 2019 г. Inditex имаше 72 локации в Украйна и 558 в Русия според Reuters. Миналата година компанията получи одобрение да продаде бизнеса си в Русия на базираната в ОАЕ Daher Group.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria