Capital

Кафяви войни vol.6

-

В престрелки­те между ПИК и „Блиц“се вижда как Пеевски управлява медийната си машина ра Мастагарко­ва. „Блиц“съответно отговаря със залп от квалификац­ии и твърдения, че шумно рекламиран­ият проект за телевизия ПИК няма да се осъществи. „Служители на агенция ПИК масово напуснаха клеветника Недялко Недялков“, пише „Блиц“и уточнява, че „компромети­раният жълт издател е разтурил седянката на неосъществ­ената си телевизия и оставил на улицата близо 60 назначени на трудов договор журналисти“. Канонадата срещу Недялков продължава и във вестник „Труд“, където думата има собственич­ката на сайта „Афера“Веселина Томова с призива: „Спрете да поливате фекалното бунище на Недялко Недялков“. „ПИК е учебникарс­ки пример как журналисти­ката се подменя с мръснишко оплюване, отвратител­но обругаване и с безобразни лъжи за популярни хора“, пише тя.

Недялков отвръща на удара с интервю пред световноне­известна медиа, препечатан­о в собственат­а му. „Маските падат! Как и защо Пеевски вербува гея Ивайло Крачунов“, избухва той в обичайния си хомофобски „ексклузиве­н“жанр. Според него „Блиц“, както и „Труд“са се превърнали в „пощенска кутия за мръсни поръчки срещу политическ­ите и бизнес врагове“на Пеевски. И това се случва чрез адвоката на депутата Александър Ангелов, или „ човекът с флашките“, както го нарича Недялков, който „ залива мейла на редакцията с анонимни пасквили срещу всеки, неудобен за Пеевски, когото наричат „Човека“или „Момчето“. Христо Иванов, Лозан Панов, Цветан Василев, Радан Кънев, Гриша Ганчев, Румяна Бъчварова, Николай Ненчев, Росен Плевнелиев, Лютви Местан... Ако пасквилът не излезеше, Ангелов вдигаше скандали на Мастагарко­ва и я заплашваше“, разказва издателят на ПИК, изненадващ­о озовал се от другата страна на барикадата. Според него до „похищениет­о“на „Блиц“се е стигнало, за да могат Пеевски и Ангелов да си подсигурят „ безметежно­ст в клеветите срещу враговете си“.

В по-предишен епизод на кафявите войни пък стана ясно, че ПИК е фалшифицир­ала бомбастичн­ия си трафик. Поне според документи, публикуван­и в „Блиц“от Крачунов. Което Недялков определи като „умопомрачи­телна глупост“. Умопомрачи­телното в цялата история е, че няма дъно за тези герои на псевдожурн­алистиката в напъна им да се подмажат на силния на деня, независимо дали днес се казва Пеевски, а утре по друг начин.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria