Capital

Q&A

-

Колко е важна локацията за успеха на един бар?

>За мен има два вида места - такива, които създават локация, и такива, които вървят заради локацията. Моите места, смея да твърдя, са такива, които създават локация. Това е трудността на занятието в бранша.

Какви са трендовете в развитието на баровете?

>Един от трендовете е да можеш да предлагаш повече home made и авторски неща. А голямото предизвика­телство на този тренд е да запазиш доброто обслужване, защото може и да имаш страхотно меню, но ако е сложно и ти отнема много време да го изпълниш зад бара, хората се изнервят да чакат и това какво получават, спира да ги вълнува. Добре е да имаш малко и добре разпознава­емо меню. Класиките винаги са на мода, а в коктейлите не трябва да имаш от А до Я. Достатъчни са само няколко.

Кои са проектите, които искате да осъществит­е?

>Големият ми стремеж и това, за което бих работил, в зависимост от начина, по който продължи да се развива ул. Шишман, е да имаме по-голяма социална свързаност с другите заведения в близост. Ако например вземеш един коктейл и решиш да отидеш до бар 5L, за да видиш какво се случва там, това да не е проблем. Или ако някой иска да намине от друг бар, да може да дойде. Такова трябва да е възприятие­то за нощния живот в големия гард, а в София това някак липсва.

Каква е визията ви за развитието на One More Bar в бъдеще?

>Надявам се барът да остане със същия дух и характер, като, разбира се, носи своите новаторски идеи. Борим се всеки ден за това.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria