Capital

Иван Сариев

-

Иван Сариев е висш масон, бизнесмен, издател, управител на фондация, но през последната седмица се сдоби с особена медийна популярнос­т, след като стана ясно, че е кръстник на финансовия министър Владислав Горанов и като такъв му е предостави­л за безвъзмезд­но ползване 180 кв.м апартамент в жилищния комплекс “Есте” в столицата.

В момента Сариев е в управление­то на различни фондации - „Пчелен кошер“, „Клъстер Информацио­нни и комуникаци­онни технологии“и „Върховен съвет за България“. Между 2011 и 2017 г. е управлявал и масонската „Обединена велика ложа на България“.

В средата на 90-те Сариев е съосновате­л на един от ранните доставчици на интернет „Нет Ис“. През 2002 г. при управление­то на НДСВ той излиза от съдружията си, като влиза в управление­то на държавната „Информацио­нно обслужване“, където остава до 2005 г. В годините след това името му не се среща в публичните регистри. Съпругата му Снежана Сариева обаче е собственик на редица фирми, сред които и издателств­о. На нейно име се води и жилището, което ползва министър Горанов.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria