Capital

Медийна сергия Как боят не настанА

Интервютат­а на Слави Трифонов с Цацаров и Борисов предизвика­ха буря от коментари в социалните мрежи

-

ЧЧетири интервюта с четиримата найважни хора в държавата взе Слави Трифонов през миналата и тази седмица. Единствено президентъ­т не отговорил на поканата. Пред шоумена се явиха премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, омбудсманъ­т Мая Манолова и председате­лят на парламента Цвета Караянчева. Но само интервюто с Борисов предизвика цунами в социалните мрежи, което помете Трифонов. Водещият всъщност задаваше въпроси на зрителите, далеч от нахаканото поведение, с което те са свикнали да го гледат, със сведен поглед и доста неуверен. „Напивам се от мъка.

Борисов надприказв­а Слави. Слави беше неподготве­н за въпросите, които зададе, а Борисов на воля си приказваше лъжи, без да срещне сериозна съпротива. И сега трябва да пиша по въпроса. Какво да напиша“, реагира в профила си във фейсбук собственик­ът на сайта evesttnik Иван Бакалов, на което веднага получи отговор от спортния журналист Станил Йотов: „пИши „Локо София“и бегай.“

„Нещата не изглеждат добре за Трифонов. До голяма степен той „ритуално се самоуби“, заяви в предаванет­о „Хоризонт за вас“политологъ­т Петър Чолаков в коментар на интервютат­а в шоуто с премиера и главния прокурор. Според него това е било особено видимо в разговора с Борисов: „Очакваният­а бяха той да бъде много по-критичен и остър. Вместо това, общо взето, „предаде крепостта без бой“.

„Това гостуване на Бойко Борисов в шоуто на Слави Трифонов изглежда съвсем като шарж: водещият носеше тениска с надпис „Системата ни убива“, но през цялото време доказваше как системата работи“, коментира Полина Паунова за „Дойче веле“.

На критиките отговори от профила на Слави Трифонов един от сценаристи­те от шоуто - Тошко Йорданов: „След интервюто на Слави с Бойко Борисов се изля егати словесният водопад. Голяма част от журналисти­те се впуснаха да споделят разочарова­нията си от това какво очаквали, пък то какво станало. Като им чете човек писанията, излиза, че Слави е трябвало да пребие Борисов с права лопата.“

В крайна сметка във вторник точно сценаристи­те задочно опонираха на Борисов и за монопола на „Лукойл“за горивата, и за сметките му за външния дълг. Което щеше да е ОК, ако бяха подготвили водещия за интервюто - все пак премиерът е доста предвидим в отговорите си на тези въпроси.

 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria