Park­land, run­ning paths, quick ac­cess to down­town — and a new town­home project — in Park­dale.

Park, Bow River and path­ways nearby

Calgary Herald - Calgary Herald New Condos - - Front Page -

It is once again all about lo­ca­tion — and that isn’t likely to change. Af­ter all, this par­tic­u­lar lo­ca­tion is one of the city’s finest. It’s just steps to the Bow River and its ex­ten­sive path­way sys­tem that takes you all the way down­town and be­yond.

It’s a short walk across the bridge to Ed­wor­thy Park, an even big­ger op­por­tu­nity to en­joy na­ture right on the doorstep.

The project is also a short drive to the Foothills and Al­berta Chil­dren’s hos­pi­tals and Mar­ket Mall.

Park­dale in north­west Cal­gary is a de­sired in­ner-city neigh­bour­hood.

So it only makes sense that new de­vel­op­ments in the com­mu­nity put in­fill liv­ing in the same class as the lo­ca­tion.

Metro­core De­vel­op­ments knows this. The com­pany has built some lux­ury homes and multi-fam­ily com­plexes in many in­ner-city lo­ca­tions, in­clud­ing Park­dale.

But its lat­est ven­ture is dif­fer­ent. Lo­cated at 535 33 St. N.W., the devel­op­ment con­sists of 10 town houses with un­der­ground, se­cured park­ing for all.

Four of the units have di­rect ac­cess to the parkade, which also in­cludes two guest park­ing stalls.

These units have large pa­tios with poured ag­gre­gate floor­ing and stairs down to the com­mon area, which is grassed and has ma­ture trees and shrubs.

The front town­houses have bal­conies off the mas­ter bed­room with great views of the sur­round­ing area.

The units each have acrylic stucco and nat­u­ral brick fa­cades to fit into the tra­di­tional neigh­bour­hood de­sign — yet in­side, the con­tem­po­rary de­sign leaves no stone un­turned.

Wide-open floor plans have high ceil­ings and lux­ury ap­point­ments at ev­ery turn.

The stair­case to the up­per lev­els, for ex­am­ple, are hug­ging the wall to the left of the en­try in the show home — and it is bor­dered with thick glass par­ti­tions to fur­ther en­hance the open ap­peal.

“It pro­vides a seam­less en­try to the sec­ond floor,” says de­vel­oper Shu­jaat Chawdhry.

From the foyer, the great room is di­rectly right — and the built-in wall treat­ment is the def­i­nite fo­cal point of the room.

Open shelves sur­round the spec­tac­u­lar fire­place tile treat­ment that is three dif­fer­ent sizes of small, mo­saic glass tiles that carry right up to the ceil­ing and across it in a canopy.

The hard wiring for the flat screen TV is above the fire­place.

The wiring car­ries through­out the house in a so­phis­ti­cated high­tech sys­tem that al­lows home­own­ers to do ev­ery­thing — in­clud­ing watch­ing se­cu­rity cam­eras out­side the build­ing at var­i­ous view­points, set­ting the tem­per­a­ture, and or­ga­niz­ing all other elec­tron­ics such as the TV and sound sys­tem.

Newspapers in English

Newspapers from Canada

© PressReader. All rights reserved.