Verve jazzes up East Vil­lage

Bright units make use of nat­u­ral light

Calgary Herald - Calgary Herald New Condos - - New Condos - CLAIRE YOUNG

Bright and light, the Verve con­do­minium apart­ments will of­fer a grand sense of liv­ing in East Vil­lage, with well-planned space and floor-to-ceil­ing win­dows for nat­u­ral light and max­i­mum views.

Verve is a 25-storey, mixe­duse com­plex, with 195 con­dos and 10,000 square feet of re­tail space. The mix of condo units in­cludes one bed­room, one bed­room plus den, two bed­room, two bed­room plus den and seven live-work units with ground ac­cess to The Riff, a pedes­trian walk­way that cuts di­ag­o­nally through the city block that’s home to Verve.

The in­te­ri­ors are de­signed by Cec­coni Si­mone, com­bin­ing the tal­ents of in­te­rior de­sign­ers Anna Si­mone and Elaine Cec­coni. They have worked in­ter­na­tion­ally on projects in the res­i­den­tial, re­tail, cor­po­rate and hos­pi­tal­ity sec­tors.

The show suite il­lus­trates a V-1F floor plan — a one-bed­room plus sleeper den — en­com­pass­ing a 670-square-foot in­te­rior plus a 110-square-foot bal­cony. En­ter­ing the suite, a front foyer with a closet has space to greet guests, but is pri­vate enough not to of­fer sight lines into the unit from the hall­way.

The light grey floor­ing is en­gi­neered Euro­pean lam­i­nate in wide, eight-inch planks with a cork un­der­lay for sound damp­en­ing.

It’s found through­out the home ex­cept in the bath­room, where over­sized porce­lain tile is un­der­foot.

Turn­ing to the left, the den opens with two frosted glass slid­ing doors at the cor­ner. This al­lows a greater sense of space when the doors are open, by bring­ing back the “wall” space Lo­ca­tion of show home, above. Left, the bright bed­room. sep­a­rat­ing the cen­tral liv­ing space.

The den has enough room for a fold-out couch to host guests, while pro­vid­ing an oth­er­wise spa­cious home of­fice.

Next to the den, the cen­tral kitchen fea­tures in­te­grated cab­i­netry, giv­ing the space a clean, tidy feel. Coun­ter­tops are made of white Co­rian, a solid sur­face that’s durable and easy to main­tain. On the wall side of the kitchen, the sink is next to the flat-top elec­tric range. A white tile back­splash main­tains the bright­ness of the area. Am­ple lower draw­ers have tab pulls while up­per cab­i­nets open up­ward.

C MSee our web­site for more pho­tos un­der the head­ing: ‘Show homes of the Week.’

Click on ‘24 hours showhome now open’ for Vir­tual Tours of other homes.

The is­land is lit by three lens-shaped pen­dant lights. An in­ter­est­ing fea­ture in the is­land is a square that lifts out of the cen­tre of the counter, re­veal­ing a box be­low. It could be a handy place to tuck away of­ten used kitchen items, such as place set­tings or nap­kins, or, it could be used to hold an ar­ray of fruit or a vase of flow­ers.

The out­side of the is­land of­fers two shal­low shelves, use­ful for pre­sent­ing ob­jets d’art or glass vases.

The is­land ex­tends to pro­vide seat­ing for four.

Next to the kitchen is the great room, with floor-to-ceil­ing win­dows and enough space for match­ing love seats or a con­fig­u­ra­tion of four seats. A door opens onto the bal­cony, where a bar­be­cue can be lo­cated.

Next to the great room is the en­trance to the mas­ter bed­room, which also looks out over the bal­cony. Again, slid­ing doors in­crease the us­able space. Flank­ing the en­trance to the bath­room from the mas­ter bed­room are two clos­ets, each with floor-to-ceil­ing slid­ing pan­els to max­i­mize space us­age.

The bath­room has a tall rec­tan­gu­lar sink with a built-in shelf to one side and a drain hid­den un­der a raised panel in the bot­tom of the sink. There is plenty of cab­i­net space for tow­els and sun­dries in this room. The bath­tub in­cludes a rain-head shower.

The bath­room has two en­trances, one from the mas­ter bed­room and another from the kitchen. This en­trance has a short hall, with a closet for a stacked washer/dryer to one side and a stor­age/ broom closet to the other. Adding el­e­gance to th­ese clos­ets are the tall, nar­row dou­ble doors. They are eas­ier to nav­i­gate around should they be left ajar.

Each unit comes with an un­der­ground park­ing stall and a stor­age locker.

Pho­tos: FRAM + Slokker

The kitchen and great room are seen in the Verve show suite by FRAM + Slokker in East Vil­lage.

Newspapers in English

Newspapers from Canada

© PressReader. All rights reserved.