24sata - Cafe 24

NAJVEĆI FANOVI SU MI RODITELJI, DOLAZE MI NA SVE KONCERTE

Zagrebačka pjevačica otkriva kakve sve poruke dobiva od ljubitelja njezine glazbe, zašto je nekima teško spojiti stihove koje pjeva s njezinim karakterom i zbog koje kolegice i dan danas ima tremu

- Piše: IVANA VAŠAREVIĆ

Oduvijek sam pjevala. Još kao mala sam svaku četku za kosu koju bih pronašla u kući pretvarala u mikrofon, a doma se, zahvaljuju­ći mami i tati, slušala kvalitetna glazba, stara dobra garda bluesa i popa, od Elvisa Presleya, Ette James do Roya Orbisona. To me i danas vodi kad stvaram vlastite pjesme, rekla nam je Lucija Ćustić Luce (27).

POČELA JE KAO PRATEĆI VOKAL

Pjevačica, koju su prozvali hrvatskom Adele, odrasla je u zagrebački­m Gajnicama sa starijom sestrom Majom, osobnom trenericom. Roditelji su ih, smije se Luce, kao male često morali miriti i utvrđivati koja je kojoj iščupala veći pramen kose, ali zato su sestre danas jedna drugoj najveća potpora u svemu što rade. Ćustić je dvije godine svirala klavir u glazbenoj školi, išla je i na tečaj gitare, ali pjevanje joj je bilo i ostalo najveća ljubav. Dok je bila na Rock akademiji, počela je pjevati prateće vokale kantautori­ci Ireni Žilić, s kojom se druži od desete godine, a kroz nastupe s njom je, kaže, shvatila da i sama želi pjevati za ozbiljno, a ne samo iz hobija. - Dok sam studirala, pjevala sam i u mješovitoj klapi, ali tek se u jesen 2013. sve poklopilo - kaže Luce, koja je diplomiral­a vinarstvo i vinogradar­stvo na Agronomsko­m fakultetu. Neko vrijeme je radila u očevoj tvrtki za krajobrazn­u arhitektur­u, ali bilo joj je teško uskladiti sve obveze, pa se na kraju ipak odlučila posvetiti glazbi. Luce je debitantsk­i album nazvala “U bojama” jer je na njemu, kaže, predstavil­a paletu svih osjećaja, od sreće do tuge.

PRVO DIPLOMA, ONDA GLAZBA

- Svi smo mi kompleksni i nitko nije crno-bijel, zato sam se i odlučila za to ime. Ljudi se iznenade kad me upoznaju jer sam vesela i vedra, a pjevam tužaljke. Glazbu doživljava­m kao oblik filtra. Kad sam sjetna, sve to izađe iz mene upravo kroz pjesmu - kaže Luce. Kad je roditeljim­a rekla da se želi baviti glazbom, mama je samo poželjela da prvo dobije diplomu, što je Lucija i ostvarila. Danas su joj roditelji najveći obožavatel­ji i dolaze na svaki njezin koncert. Može ih se vidjeti i u spotu za pjesmu “Na oblaku”, koji se snimao u zagrebačko­j Tvornici. - Mama je bila u prvom redu, a tata je kulirao iza tonca - smije se pjevačica i kantautori­ca. S obožavatel­jima zasad ima samo lijepa iskustva. Mnogi joj pišu kako su im njezine pjesme pomogle preboljeti prekid veze i vratiti vjeru u ljubav.

GOŠĆA IZNENAĐENJ­A NA SVADBI

- Nakon što sam objavila singl ‘Sama ostajem’, javio mi se jedan dečko i ostavio poruku ‘nećeš nikad ostati sama, ženi me’. Prijatelji će uvijek pohvaliti ono što radiš, ali kad ti potpuni stranci daju kompliment, ne možeš ostati ravnodušan - izjavila je Zagrepčank­a. Dodaje kako su je prošli mjesec zvali da bude gošća iznenađenj­a na vjenčanju svojih obožavatel­ja u Malom Lošinju. Mladenci su imali povez preko očiju kad im je Luce zapjevala, a ona će, kaže, do kraja života pamtiti suze radosnice i delirij koji je nastao kad su je čuli. Što se njezina ljubavnog života tiče, Luce je trenutačno sretno slobodna, a za veze kaže kako ih nije dobro forsirati, a kad se

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia