24sata - Cafe 24

BITI TVRDOGLAV POPUT MAZGE U POSLU SE ISPLATI

Bubnjar Goran Belošević govori kako je s dečkima iz Pravila igre raspodijel­io posao u bendu, otkriva koja je tajna njihova uspjeha i s kim bi voljeli snimiti duet te prepričava anegdote s fanovima

-

Zagrebački bend tek će u ožujku 2017. slaviti drugi rođendan, a album prvijenac izdat će do kraja ove. - Gotovo svi članovi su i prije svirali u cover bendovima, ali autorske pjesme su bile nešto o čemu smo dugo sanjali - kaže bubnjar Goran Belošević (31).

ČEKALI IH U KOLONI NA KIŠI

Magistar ekonomije, koji radi u tvrtki koja se bavi prodajom glazbenih instrumena­ta, dva mjeseca pokušavao je doći do producenta Mire Buljana kako bi mu pokazao bendov rad. - Tlačio sam ga tjednima, ali kad je napokon kapitulira­o i sastao se s nama te čuo glas našeg pjevača Marka, naježio se i pristao na suradnju. Bio sam tvrdoglav poput mazge, ali upornost se isplatila - smije se Goran. S bendom je u samo tri tjedna snimio deset demo pjesama, a prvi singl “Nebo na mojoj strani” odmah je osvojio publiku. Dečki iz Pravila igre kažu kako nijedan uspjeh, pa tako ni njihov, nije slučajan i ne dolazi preko noći jer iza svega uvijek stoji mukotrpan rad. Obožavatel­ji im se svaki dan javljaju na društvenoj mreži, o čijem održavanju se najviše brine IT stručnjak Denis Dex Marjanović (24), koji u bendu svira bas gitaru. - Nedavno smo na Osječkom ljetu mladih imali prvi veliki samostalni koncert. Prije gaže nebo samo što se nije ‘srušilo’ na zemlju, ali fanovi su nas u koloni čekali samo kako bi se fotografir­ali s nama. Tek su nam poslije organizato­ri rekli da nijedan izvođač nije pobudio takav interes i naravno da nam to laska - iskren je Belošević.

NASTAVLJAJ­U KAO ČETVORKA

Iako su počeli kao petorka, nedavno ih je napustio gitarist Alen Opačić Hrvat (27). Bilo mu je teško uskladiti privatne obveze i bend. Dečki mu žele sve najbolje u daljnjoj karijeri, a oni će, kažu, nastaviti kao četvorka.

Za sebe u šali kažu da su prvi pop-rock bend u Hrvatskoj s parolom “zdrav život, teretana i proteini, ništa od seksa, droge i rock’n’rolla”. - Netipični smo jer ne pijemo i ne pušimo. U potpunosti se furamo na zdrav život - kaže bubnjar. Da svi u bendu budu u besprijeko­rnoj formi najviše se brine Goranov bratić Marko Belošević (34), klavijatur­ist i diplomiran­i ekonomist koji studira na Kineziološ­kom fakultetu i radi kao osobni trener u teretani.

SKOK S MOSTA ZBOG SPOTA

Iako je najmlađi, pjevač Marko Kutlić (21), osim što radi s ocem u obiteljsko­j tvrtki, u bendu je dobio najzahtjev­niju ulogu - uvijek biti zgodan. Pravila igre nedavno su snimili novi spot za šestu autorsku pjesmu “Na tvojim usnama”. S obzirom na to da je već osvojila radijske etere i postala ljetni hit, dečki su spot napravili na potezu od Rogoznice do Šibenika. Sami su se snimali u različitim situacijam­a, a kako su svi ovisnici o adrenalinu, bez oklijevanj­a su se okušali u ronjenju, bungee-jumpingu sa šibenskog mosta, jurili su gliserom i jet-skijem te skakali padobranom. Prije nego što se posvetio glazbi, Belošević se profesiona­lno bavio tenisom, ali od njega je morao odustati kad je s 20 godina ozlijedio ruku.

TAJANSTVEN­I SU U LJUBAVI

Pravila igre na domaćoj sceni najviše je pogurao kolega Tony Cetinski (47). Bend mu je bio predgrupa u dvoranama i arenama u regiji, na čemu će mu mladi glazbenici biti uvijek zahvalni. S Tonyjem bi, slažu se, jednog dana voljeli snimiti duet, a novi zajednički nastupi čekaju ih već krajem kolovoza, u rujnu i listopadu, od već kultnog Špancirfes­ta u Varaždinu pa do Križanki u Ljubljani. - Sviramo iz gušta i ljubavi, a ne zbog novca i nadamo se da se to i osjeti. A što se ljubavi u našim privatnim životima tiče, na djevojkama je zadatak da same otkriju tko je od nas slobodan - kaže Goran.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kad su birali ime benda, dečki su imali stotinjak opcija. Oko Pravila
igre složili su se jednoglasn­o
Kad su birali ime benda, dečki su imali stotinjak opcija. Oko Pravila igre složili su se jednoglasn­o
 ??  ?? Svi u bendu su odrasli na hitovima kultnih Led Zeppelina, Pink Floyda i Deep Purplea
Svi u bendu su odrasli na hitovima kultnih Led Zeppelina, Pink Floyda i Deep Purplea
 ??  ?? Bubnjar Goran kaže kako će Pravila igre i dalje plivati u prepoznatl­jivu pop-rock žanru jer se u njemu najbolje snalaze
Bubnjar Goran kaže kako će Pravila igre i dalje plivati u prepoznatl­jivu pop-rock žanru jer se u njemu najbolje snalaze

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia