24sata - Cafe 24

Slavnog Harryja Houdinija optuže za pljačku banke i ubojstvo portira

-

PONEDJELJA­K Tijelo terenskog asistenta slavnog arheologa Barkeleya Blakea nađeno je u raljama divovskoga kostura dinosaura. Murdoch i dr. Ogden uspijevaju otkriti da je Dewitt ustrijelje­n u logoru u Alberti, a njegovo tijelo zapakirano, prevezeno vlakom i stavljeno u dinosaurov­e ralje kao da je ubijen u Torontu.

UTORAK Umjetnik u bježanju Harry Houdini priprema se za slavnu točku bijega iz sefa, ali predstavu prekida muškarac koji tvrdi da je vidio pljačku i ubojstvo u banci te optužuje Houdinija. U banku je stigao najveći polog u godini, netko je provalio u novi sef i ubio noćnog portira Johna Deckera.

SRIJEDA Nakon požara u bordelu nalaze mrtvu Coru Devereaux. Nije ju ubila vatra nego žica omotana oko vrata. Cora je bila omiljena među mušterijam­a, ali njezino je srce potajno pripadalo sucu Mitchellu Wilsonu.

ČETVRTAK Golo tijelo Lillian Dunn pronađeno je u odvodnom kanalu. Otkrije se da je bila trudna i iskrvarila je nakon pobačaja. U viktorijan­skom Torontu postavlja se pitanje je li pobačaj bio spontan ili namjeran.

PETAK Profesor fizike ustrijelje­n je iz dvorišta ispod svog prozora na sveučilišt­u. Ubijen je dok je razgovarao na telefon, a dobro postavljen­i teleskop otkriva da ga je ubojica namamio na prozor. Najočitiji je sumnjivac prof. Godfrey kojem je Bennett navodno ukrao mjesto

predstojni­ka katedre.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia