24sata - Cafe 24

Ponosni smo što ćemo nastupati na krovu MSU-a

Pjevat će i pjesme koje ne izvode, a koje su odabrali obožavatel­ji

-

To je izuzetna lokacija i jako smo počašćeni, istaknuo je Nenad Borgudan, gitarist grupe Detour, koja će 8. srpnja nastupati na krovu zagrebačko­g MSU-a.

Tvrdi da su do sada tamo nastupali bendovi i izvođači koji imponiraju pa je ponosan što je njegov bend ove godine dobio takvu priliku. - Lijepo je da pripadamo u taj krug - rekao je Borgudan.

Kaže da Detour priprema prošireni repertoar. Uz standardne pjesme i hitove koje svi znaju iz svih njihovih razdoblja benda svirat će i neke koje nisu njihove. - Pozvali smo fanove na društvenim mrežama da nam se jave i predlože pjesme koje žele čuti, a mi ih inače ne izvodimo. Tako da će na koncer-

tu biti nekoliko pjesama iznenađenj­a - najavio je gitarist. Budući da je to malo veće događanje, Detour će kao pojačanje imati puhačku sekciju.

- S obzirom na to, repertoar i ambijent, bit će to jedan od zanimljivi­jih koncerata - napomenuo je. Bend se nedavno vratio s male turneje po Hrvatskoj. - Svirali smo na splitskoj rivi, u Dubrovniku s Pavelom, na festivalu u Somboru i na Picokijadi u Đurđevcu - ispričao je Borgudan. Ostatak ljeta im je također popunjen brojnim koncertima. - Nakon Muzeja suvremene umjetnosti slijede nam Lastovo, Šibenik, Zadar, Široki Brijeg. Puno toga je u planu - rekao je gitarist. Imat će naporan radni tempo, ali njima to ne smeta jer uživaju u glazbi i drago im je kada imaju što više svirki. No uspjet će se odmoriti devet dana početkom kolovoza. - Tada ću se opuštati negdje po Dalmaciji - rekao je Borgudan. Voli preko ljeta boraviti na brodu ili jedrilici sa svojom ekipom. - Znamo otići kod klavijatur­ista koji je skiper i ima brod, pa možda bude i to ove godine - rekao je. Osim toga, sviđa mu se biti uključen i u sportske aktivnosti.

- Volim surfati, sunčati se i kupati. To su moje uobičajene ljetne aktivnosti - objasnio je Borgudan i dodao da ih nakon odmora 13. kolovoza čeka koncert s grupom Pavel na Tvrđavi Barone u Šibeniku. (vb)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia