24sata - Cafe 24

HALID BEŠLIĆ ‘Još ću dugo vladati pozornicom poput Micka Jaggera’

Bosanski kralj sevdalinki puni baterije u prirodi, a zbog zdravlja počeo je više šetati. Bez prijatelja, kaže, ne bi mogao živjeti jer bi mu bilo dosadno

-

jem. Stari rock’n roll ti je isto kao stara narodna pjesma. Nije bez veze Mick Jagger još aktivan, kao i ovi naši stari rokeri iz regije. Njima nitko ne može ništa. Zapravo, uvijek sam bio šlagerski tip i volio šlagerske pjesme. Neki mediji najavili su kraj karijere, ali Halid ima još puno planova, još će dugo vladati pozornicom poput Jaggera.

- Imam ideju napraviti četiri albuma u jednom. Album šlagerskih pjesama meni najdražih autora Miše Kovača, Kemala Monte- na, Kiće Slabinca, album sevdalinki koje su pomalo zaboravlje­ne, album mojih najljepših pjesama s filharmoni­jom te album narodnih pjesama koje volim, a nisam ih nikad snimio. Ovo prvi put govorim, ovo je ekskluzivn­o. Jedna ekipa već je spremna i da napravi dokumentar­ac o meni. Album i dokumentar­ac, to će biti odlična priča - govori Halid, koji objašnjava šum u komunikaci­ji s medijima. Pisalo se da najavljuje odlazak scene i da je teško bolestan. - Kažem a, oni dodaju b, c, d, to je tako. Novinaru sam rekao da se ne isplati snimanje albuma. Rekao sam snimit ću još jedan album, ali će vjerojatno biti zadnji. Mislio sam na album, a ne na karijeru - tvrdi Halid, koji ne voli čitati svoje intervjue i ne cijeni bombastičn­e naslove. Popularni pjevač ima sreću da ga cijela regija sluša, živi jednostavn­o i to je njegova formula za sreću...

- Čemu komplicira­ti kad može jednostavn­o. Kad me opisuje moj prijatelj Emir Hadžihafiz­begović, onda često citira Ivu Andrića koji je

Halid Bešlić opisao je šalu koju neće zaboraviti dok je živ. Još se smije natpisu

- Vlasnik sam motela

okruženog zelenilom i rijekom. Tamo sam na selu. Pijem kavu, čitam novine, hodam i šetam. Kako imam malo povišen šećer, pokušavam se redovito baviti tjelesnom aktivnošću - priča Halid koji je upoznao gotovo sve političare regije.

- Sa svim političari­ma se znam, ništa od njih ne tražim, nekad im zapjevam i to je to. Svjestan sam da moraju postojati. Jesu li dobri ili ne, to prepuštam glasačima - kaže Halid. Skorašnji 65. rođendan neće slaviti jer je, kaže, odustao od tuluma nakon 50. godine. Nedavno kad je čuo za zdravstven­e nedaće kolege Olivera Dragojević­a, odmah mu je dao potporu putem medija.

- Potpora je važna kad ti dobro ide, a kamoli kad je borba. Imam informacij­e da je Oliver svjestan svega i to podnosi dobro. Ušao je u borbu da to pobijedi. Ja mu želim sve najljepše - kaže Halid, koji dodaje da se u životu drži pravila iz vlastite pjesme “Sviraj nešto narodno ponašaj se prirodno”. Mladima poručuje kako smatra da mnogo gube s tim što se udvaraju isključivo putem interneta.

- Važan je kontakt, mislim da se sada svi manje stide - smije se Halid, koji uvijek vjeruje u čudo. Popularna pjesma “Miljacka” vrhunac je doživjela kada je nabujala prije tri godine.

- Kada je Miljacka narasla, na Ćumurija mostu u Sarajevu osvanuo je natpis “E jebi ga, Halide”. To mi je najbolja fora koji sam čuo u karijeri - smije se Halid.

“Kad je Miljacka nabujala, na Ćumurija mostu osvanuo je natpis: “E j... ga, Halide” To je ‘fol’!”

 ??  ?? ‘Sviraj nešto narodno, ponašaj se prirodno’ moto je kojeg se drži kroz život, to poručuje i drugima
‘Sviraj nešto narodno, ponašaj se prirodno’ moto je kojeg se drži kroz život, to poručuje i drugima
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia