24sata - Cafe 24

Gavella otvara sezonu ‘parovima u krizi’

Kad nema ljubavi, svijet ne funkcionir­a, a kad je ima, funkcionir­a još manje, kaže Paolo Magelli, koji se predstavom ‘Ponovno ujedinjenj­e dviju Koreja’ vraća u Zagreb

-

Večeras u kazalištu Gavella premijerno će biti izvedena predstava “Ponovno ujedinjenj­e dviju Koreja” Joëla Pommerata u režiji Paola Magellija.

To je duhovit i poetičan scenski predložak, a Magelli je redatelj koji ovakve, formom raspršene tekstove, svojim redateljsk­im postupkom vješto okuplja i zbija, znajući im istaknuti dramatično­st i ludičnost.

- U tom se tekstu radi o tome koliko smo mi u životu nesretni; kad nema ljubavi, svijet ne funkcionir­a, a kad je ima, funkcionir­a još manje - istaknuo je redatelj. U nedavnom intervjuu redatelj je priznao da je izmučio glumačku ekipu koju čine Ksenija Pajić, Jelena Miholjević, Barbara Nola, Nataša Janjić, Tena Nemet Brankov, Petra Svrtan, Janko Rakoš, Ranko Zidarić, Enes Vejzović i Igor Kovač.

- Pažljivo sam izabrao ovu postavu i bila su to dva i pol mjeseca vrlo intenzivno­g rada. Neke glumce dobro pozna- jem, neke manje. No oni su sad postali moja nova zagrebačka obitelj. Svjestan sam da sam ih puno mučio, sada me malo i mrze - rekao je. Dosad Pommerat nije postavljan u Hrvatskoj, a Magelli kaže kako se njegovim radom već bavio u Njemačkoj, gdje je izazvao veliko zanimanje publike u Dortmundu, a radi se o tekstu koji je, kaže, nemilosrdn­a analiza naše egzistenci­jalne nesreće. Predstavu možete pogledati tijekom rujna i listopada. (mr)

 ??  ?? Magelli je pomno birao glumce za ovu predstavu i, priznaje, dobro
ih izmučio
Magelli je pomno birao glumce za ovu predstavu i, priznaje, dobro ih izmučio

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia