24sata - Cafe 24

‘Anegdotama sa seta smijem se danima i pričam ih bližnjima’

Glumica Katarina Strahinić kaže da joj je gušt buditi se u 4.30 zbog snimanja HRT-ove a s kolegama se zbližila pa su joj poput obitelji. Stalno uči nešto novo, od sporta pa do jezika

- Piše: VALENTINA BOLTIŠ

Toliko mi je lijepo da često ostanem nakon svojih scena još malo gledati snimanje, ispričala je Katarina Strahinić (25). Glumica u novoj HRT-ovoj seriji “Ko te šiša” tumači mladu djevojku Sanjicu koju obitelj smatra pomalo izgubljeno­m i nesnalažlj­ivom jer isprobava razne zanimljive poslove i hobije.

- Majka joj neprestano traži nekoga za udaju jer ona nikako ne može pronaći srodnu dušu - objasnila je Strahinić.

Kaže da ima snimanja gotovo svaki dan, počinju u sedam i završavaju do 19 sati.

- Najčešće na šminkanju moramo biti već u šest tako da se budim nerijetko u 4.30, što zvuči prilično rano, ali meni je nekako gušt - napomenula je glumica. Sviđa joj se ekipa na setu, koju čine Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Željko Duvnjak te Robert Ugrina.

- S nekima sam već radila i bila sam sretna što ćemo raditi ponovno, dok s mladim i talentiran­im redateljem Igorom Šeregijem surađujem prvi put, ali kao da se znamo sto godina - rekla je te dodala da su kolege i ona postali velika obitelj.

Budući da je riječ o humoristič­noj seriji, zna ih ponekad uloviti “val smijeha”, ali vrlo brzo to uspiju vratiti pod kontrolu. - Anegdotama sa snimanja smijem se još danima i ‘maltretira­m’ sve bližnje pričama o tome - istaknula je Strahinić. Katarina je glumila i u HRT-ovoj humoristič­noj seriji “Nemoj nikome reći” štrebericu Adelu. No ima osjećaj da joj uopće ne idu te duhovite uloge.

- Sama sebi nisam nimalo smiješna - požalila se glumica, koja tvrdi da je prestala dijeliti svoje angažmane na “ozbiljne” i komične. Prvu internacio­nalnu ulogu ostvarila je u filmu “Winnetou”, koji se snimao u nacionalni­m parkovima Paklenica, Plitvička jezera i Krka te drugim lokacijama diljem Hrvatske, a ona je tumačila Indijanku. - Skakala sam od sreće kad sam saznala da su me izabrali jer sam se prijavila za manju ulogu - prisjetila se Katarina.

Jedan semestar tijekom studiranja na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu dobila je stipendiju na Praškoj filmskoj akademiji.

- To mi je možda bilo najljepših šest mjeseci u životu. Tamo sam ostvarila neke svoje ciljeve i pronašla prijatelje za cijeli život - rekla je mlada glumica.

 ??  ?? Katarini Strahinić u HRT-ovoj seriji ‘Ko te šiša’, koja u studenom stiže na male ekrane, majku tumači Ksenija Marinković, a kolege su joj i Željko Duvnjak, Jadranka Đokić te Robert Ugrina
Katarini Strahinić u HRT-ovoj seriji ‘Ko te šiša’, koja u studenom stiže na male ekrane, majku tumači Ksenija Marinković, a kolege su joj i Željko Duvnjak, Jadranka Đokić te Robert Ugrina
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia