24sata - Cafe 24

‘Akcijski heroji i pravi muškarci isto plaču’

Serija temelji se na filmskoj trilogiji s Liamom Neesonom. Bryan Mills postaje agent CIA-e kako bi se osvetio ubojici sestre i uhvatio najopasnij­e kriminalce

-

Dramska krimi serija “96 sati” od četvrtka, 1. veljače emitira se na Fox Crimeu.

Temelji se na istoimenoj trilogiji Luca Bessona u kojoj glavnu ulogu ubojitoga bivšeg pripadnika Zelenih beretki Bryana Millsa tumači poznati glumac Liam Neeson. U seriji je tog lika utjelovio skoro trideset godina mlađi Clive Standen. Mills prihvaća karijeru operativca CIA-a nakon sestrine smrti želeći priliku za osvetu. Životna misija mu postaju borba protiv terorista i hvatanje najopasnij­ih kriminalac­a. Uz to traga za opasnim sestrinim ubojicom i to ga dovodi do meksičkog narkokarte­la zloglasnog Carlosa Mejiae. Ipak, Mills ne zna da se nalazi na Carlosovoj listi za odstrel. Standen kaže da je serija frustriraj­uća za njegova lika.

- U filmskoj trilogiji je u središtu pažnje Mills s posebnim vještinama. No u seriji su oko njega kolege koji mogu iste stvari kao on, pa se ne čini baš kao neki osobit agent - objasnio je glumac. Dodaje je kako je operativac brzo izašao iz sjene kolega, a on sam je imao veliko strahopošt­ovanje “preuzimaju­ći ulogu” od Liama Nessona.

- Gledao sam film i primijetio da Liam unosi svoje srce potpuno. Bio je to veliki izazov za mene - istaknuo je. Standen kaže da mu se sviđa što u “96 sati” likovi ne izgledaju savršeno u svakom trenutku kao u puno akcijskih serija. - Mislim da je bolji učinak na gledatelje što je Mills ponekad prekriven krvlju i blatom. A i pokazuje emocije jer akcijski heroji i pravi muškarci isto plaču - zaključuje. (vb)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia