24sata - Cafe 24

ZAGONETKE DR. BLAKEA

Dr. Blake istražuje slučaj pjevača tijekom koncerta

-

PONEDJELJA­K

Blake se vratio iz Kine i odmah se mora uključiti u istragu jer je novoizabra­ni gradonačel­nik Ballarata nađen mrtav u podnožju stuba Gradske vijećnice. Izdaje, preljubi i prijevare vode ga na otmjena mjesta i u zadnje rupe.

Blake mora otkriti tajnu smrti rock’n’roll zvijezde koja se srušila u naručje obožavatel­jima na koncertu. Novac, seks i ambicija gorivo su koje pokreće šareno društvo sumnjivaca i svaki od njih ima dobar razlog da eliminira novoga kralja rocka.

Tijelo dobro odjevena čovjeka pronađeno je na prostirci za piknik u gradskom botaničkom vrtu. Ležao je tako 24 sata, a razigrano društvo u nedjelju popodne nije ga ni zamijetilo.

Jedne olujne subotnje noći nekolicina hrabrih, koji su se zatekli na ulici, s užasom je gledala kako čovjek pada s Kluba kolonista na ulicu s balkona. Blake posumnja da se radi o zločinu, i to komplicira­nijem nego što su on i Lawson mogli i sanjati.

Publika bježi na sigurno nakon što je u projekcijs­koj kabini kinematogr­afa izbio požar. Kinooperat­er je izgorio te su sumnjivi svi zaposlenic­i i vlasnik kina. Blake počinje rekonstrui­rati mračne poslove sumnjivaca i otkriva nešto uistinu ružno.

UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia