24sata - Cafe 24

Sve transforma­cije seksepilne plavuše

Australsko­j glumici rekli su da je ‘prelijepa’ za neke vrlo zahtjevne uloge, no ona je odlučila dokazati se u Hollywoodu i pokazati da su od lijepog izgleda važniji talent, pametan izbor uloga i predanost poslu

-

Kada se probila ulogom u filmu “Vuk s Wall Streeta”, glumica Margot Robbie bojala se da će je redatelji “trpati” u koš visoke, seksi plavuše čiji su glavni aduti manekenska figura i lijepo lice. No Australka Robbie mudro se ulogama isprofilir­ala u glumicu o kojoj se u posljednje vrijeme govori u kontekstu odličnih filmskih uloga.

Za ulogu u filmu “Ja, Tonya” dobila je gotovo isključivo pozitivne kritike, kao i (prvu) nominaciju za Oscara za najbolju žensku ulogu.

- Robbie ulogu osramoćene i tragične klizačice igra prožeta magnetično­m energijom koja je nevjerojat­na i jedinstven­a - kaže jedan filmski kritičar o ulozi u kojoj je, između ostalog, Robbie vrlo svjesno odgurnula svoj “Australka s plaže” fantastiča­n izgled. Pomalo je okrutno i politički nekorektno reći da se Margot svjesno “poružnjela”, no glumica zaista bira uloge žena koje imaju izrazito različite fizičke atribute od nje same.

- Nismo imali novca za protetiku, tako da sam morala pribjeći jednostavn­im a efikasnim rješenjima. Margotine se oči smiju s njezinim cijelim licem, a Tonyine idu malo prema dolje. Koristila sam prozirni selotejp kako bih joj kutove očiju ‘povukla’ prema dolje, a isto i s usnama - kaže šminkerica Deborah La Mia Denaver, koja je plavuši na dan mijenjala i do sedam perika koje su trebale evocirati godine u kojima se sve zbiva. Najteže je, kaže, bilo lažirati višak kilograma koje Tonya Harding “natuče” u depresiji.

- Svašta je nosila ispod odjeće, jedva se kretala. A s obzirom na to da glumi lik čija je dob od 17. do 44. godine, moj je glavni zadatak bio umjereno ‘crtati’ bore, kožu koja se opušta i pada te pjege - rekla je šminkerica, koja je bila nominirana 1996. za Oscara za svoj rad u filmu “Duhovi Mississipp­ija”. Koliku kameleonsk­u moć krije ova glumica, dokaz su fotografij­e koje su iscurile sa snimanja filma “Mary Queen of Scots”, u kojem Robbie izgleda poput kraljice Elizabete I., a Mary, koja izda Elizabetu, glumi Saoirse Ronan. Umjesto preplanule puti glumici je ten bijeli s mrljama, nosi umjetno zubalo, a plavu kosu je zamijenila crvenom perikom koja izgleda kao da kraljica ozbiljno ćelavi.

PROĆELAVE KRALJICE, PREKO ZAPUŠTENE FARMERICE, DO SPORTAŠICE

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? JA, TONYA Film u kojem Robbie glumi klizačicu Tonyu Harding donio joj je prvu nominaciju za Oscara u glavnoj ženskoj ulozi, a i kritičari je hvale.
JA, TONYA Film u kojem Robbie glumi klizačicu Tonyu Harding donio joj je prvu nominaciju za Oscara u glavnoj ženskoj ulozi, a i kritičari je hvale.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia