24sata - Cafe 24

‘Aida’ Eltona Johna vraća se u Zagreb

U glavnim ulogama ponovno ćemo gledati Renatu Sabljak i Đanija Stipaničev­a, koji kaže da su umjetnici puno sazreli u posljednji­h 12 godina i sada mogu još više ponuditi publici

-

U subotu, 3. veljače u Zagreb se vraća nagrađivan­i mjuzikl “Aida” autora Eltona Johna i Tima Ricea. Svečanu izvedbu pod ravnanjem maestra Dinka Appelta i u režiji Dore Ruždjak Podolski Kazalište Komedija najavljuje za 19.30 sati. Predložak za ovaj pop mjuzikl bila je Verdijeva opera “Aida”, a ideja o prilagodbi za Broadway bila je dovoljno izazovna da se Elton John s Timom Riceom odvaži i objeručke prihvati izazov dostojan njihova neizmjerno­g talenta. Svjetska premijera bila je 23. ožujka 2000. te je dobila četiri nagrade Tony.

- Elton John je kao skladatelj napravio maestralan posao kad je napisao ‘Aidu’, priču o nubijskoj princezi koju igram i koja mi je donijela nagradu glumišta - kazala je Renata Sabljak, koja je i prije 12 godina glumila nubijsku princezu u koju se, nakon što je zarobi, zaljubljuj­e egipatski vojskovođa Radames, kojeg utjelovlju­je Đani Stipaničev. - ‘Aida’ je predstava u kojoj svi protagonis­ti moraju pružiti svoj pjevački i glumački maksimum i vrlo je inspiriraj­uća gledajući s tog aspekta - rekao je Stipaničev, koji smatra da su svi uključeni u predstavu u posljednji­h 12 godina puno sazreli kao umjetnici i da sada mogu još više pružiti publici. U ostalim ulogama pojavljuju se Ervin Baučić, Igor Barberić i Fabijan Pavao Medvešek, Ljubo Zečević, Nedim Prohić te Željka Veverec i Mateja Majerle.

 ??  ?? Svjetska premijera ‘Aide’ bila je 2000. i osvojila je četiri
nagrade Tony
Svjetska premijera ‘Aide’ bila je 2000. i osvojila je četiri nagrade Tony

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia