24sata - Cafe 24

‘Ne volim premijere jer su jako stresne’

Atraktivna glumica, koju gledamo od 23. veljače u ‘Kralju Learu’ u HNK Zagreb, između proba razgovaral­a je s nama o glumi, ljubavi, željama...

-

bok legendarno­me Mikiju Manojlović­u. Jeste li dobili koji savjet od iskusnog kolege?

Naravno, proces rada na predstavi je uvijek razmjena informacij­a, energije, znanja, pristupa... Izuzetno mi je drago što sam imala priliku raditi s tako velikim i uistinu posebnim glumcem. Vjerujem da je premijera za glumca poseban doživljaj. Ipak je drukčije igrati lik na probama od igranja pred publikom. Prolazi li Vaš lik kroz još neke prilagodbe kako se povećava broj predstava ili ostaje postavljen onako kako je bilo na premijeri?

Bit ću iskrena, ne volim premijere jer je to uglavnom priličan stres. Veselim se izvedbama i životu predstave nakon premijere. Naravno, lik se razvija, svaka predstava je prilika za otkrivanje nekog novog prostora unutar zadanih okvira režije. Zbog toga volim kazalište jer je svaka izvedba zapravo nova i drukčija.

Gluma u kazalištu posve je različita od glume pred TV ekranima. Gdje se osjećate bolje?

Slično je, ali ništa slično nije isto. Zapravo sve ovisi o projektu, ulozi, zadatku i, ono što je meni jedna od najbitniji­h stvari o radnoj atmosferi, jako je teško raditi naš posao u lošoj atmosferi s obzirom na to da zahtijeva mnogo suptilnih, mentalnih, fizičkih i emotivnih procesa.

Možete li podijeliti neke anegdote s proba ili snimanja koje su vam posebno ostale u sjećanju?

Ima ih jako puno, neke su teško prepričlji­ve s obzirom na to da su interne fore u pitanju. No, evo, baš danas (dva dana prije premijere, op. a.) dogodilo mi se nešto neobično. Prenaglo sam se ustala s poda, zavrtjelo mi se u glavi i zaboravila sam tekst. Poprilično glupa situacija (smijeh).

Kako gledate na svoju karijeru do sada? Koje su vaše daljnje ambicije i želje u karijeri?

Bilo je svega, od raznih krizica do zadovoljst­ava. Nedavno sam imala malu rekapitula­ciju, čak sam stavila stvari na papir i mogu reći da sam prilično zadovoljna dinamikom zbivanja unutar svoje karijere. Možda zvuči kao klišej, ali stvari se događaju upravo onako kako se trebaju događati. Ono što si želim su hrabrost i inspiracij­a, ali i dobre prilike koje ću znati prepoznati.

 ??  ?? Ivi je izuzetno drago što je u ‘Kralju Learu’ imala prilike raditi s velikim i uistinu posebnim glumcem kao što je Miki Manojlović
Ivi je izuzetno drago što je u ‘Kralju Learu’ imala prilike raditi s velikim i uistinu posebnim glumcem kao što je Miki Manojlović
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia