24sata - Cafe 24

‘Rusi nas dobro razumiju, a Nijemci vole Mediteran’

-

Koristili smo puno etno i folk instrumena­ta, nismo ni znali kako ih svirati, snimili smo sve uživo i nismo previše dorađivali snimku, rekao je Marko Matijević Sekul. Pjevač je član benda u kojem su još Andrea Kert na bubnjevima, Boris Kolarić koji svira gitaru, gajde i mandolinu, Maja Kolarić na bas-gitari te Filip Majdak na gitari. Nedavno su izdali album “Meridian”. Matijević je radio većinu glazbe, no kaže da ne bi bilo fer tvrditi kako samo on to potpisuje. - Bend je jako pomogao da se album oblikuje u jednu cjelinu te je sudjelovao i u pisanju ostalih skladbi kao, npr., na pjesmama ‘Snaga’ i ‘Pakao i Raj’ - ispričao je glazbenik.

Manntra je popularna u Rusiji, Austriji i Njemačkoj, a Matijević je objasnio razloge tog uspjeha.

- Rusi dobro razumiju naš jezik ili ga barem mogu razumjeti tako da shvate što je pisac htio reći. Nijemci vole Mediteran i hrvatsku obalu, a mi ih podsjećamo na neku vrstu rock verzije toga - rekao je gitarist. Bend je bio na turneji u Njemačkoj te Matijević ističe kako je bilo iznad očekivanja i da su prekra- sno ugošćeni.

- Stvarno je druga dimenzija što se tiče organizaci­je, publike, a o tehnici da ne pričam - napomenuo je. Članovi Manntre trenutačno se pripremaju za koncert u zagrebačko­m Katranu 6. travnja, a nakon toga slijedi možda još koji hrvatski grad.

- Onda idemo put Njemačke gdje nas čeka nekoliko velikih festivala i koncerata - rekao je Matijević. A kad članovi benda i on nisu na sceni, ističe, imaju dosadan i normalan život. (vb)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia